Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

20. 01. 2014. 22:27 >> 22:44

EVROPSKO PRVENSTVO

Danska u polufinalu, Španija i Island nastavljaju borbu

Domaćin Danska nije imala problema sa Mađarskom, koju su savladali 28:24. Ranije danas, u grupi 1 druge faze Evropskog prvenstva u Danskoj, Island i Španija upisali su pobjede protiv Makedonije, odnosno Austrije, i tako nastavili borbu za plasman u polufinale.

Aktuelni evropski šampion nastavio je sa pobjedama, nakon Španije, u drugoj fazi turnira pobijedili su Mađarsku i sa maksimalnih osam bodova prva su selekcija koja je obezbijedila plasman u polufinale.

Mađari su parirali u prvih 20 minuta, ali u preostalom dijelu prvog poluvremena napad ih nije služio pa su u posljednjih 10 minuta postigli samo jedan gol. Danci u prije pauze napravili seriju od 4:0, pa se na pauzu otišlo rezultatiom 14:11.

U nastavku, domaći su rutinski odradili posao, nijesu dozvolili da se protivnik približi, imali su do pet golova predsnoti, na kraju 28:24.

Dance su do pobede predvodili Mikel Hansen i Tomas Mogensen sa po pet golova, a u mađarskoj ekipi najefikasniji je bio Đorđo Ivanšik sa šest pogodaka.

 

Izgleda da je poraz od Danske od prije dva dana ostavio traga na igru španskih ruikometaša. Aktuelnio svjetksi šampioni, teže od očekivanog, pobijedili su danas slabašnu Austriju 28:27.

Španci su bili izraziti favoriti, ali umalo je viđena senzacija. Austrija je tokom cijelog meča rezultatki bola blizu, na poluvremenu bili su samo dva gola u minusu, cijelo vrijeme bili "za vratom" protivniku, ali su Španci na kraju ipak došli do tijesne pobjede od jedan razlike.

Najvažnije za Španiju je što je upisala treći trijumf i zauzela drugo mjesto grupe 1.

Najefikasniji u španskoj ekipi bio je Đulen Aginagalde sa osam golova, Đoan Kaneljas postigao je sedam, dok je Austriju predvodio Dominik Šmit sa šest pogodaka.

Island savladao borbenu Makedoniju

Ranije danas, u terminu od 16 sati, rukometaši Islanda savladali su Makedoniju 29:27 i tako se približili plasmanu u polufinale Evropskog prvenstva u Danskoj.

 

Makedonci su igrali borbeno, pružili snažan otpor protiv favorizovanog Islanda, ali su morali da se suoče sa porazom.
Kiril Lazarov i drugovi počeli su odlično, imali vođstvo 3:0 na startu, ali su Islanđani do poluvremena pojačali tempo i do pauze uspjeli da preokrenu rezulatat 14:11.

I u nastavku meča viđena je velika borba. Makendonci nijesu dozvolili rivalu da napravi veću prednost. U finišu su prilazili i na jedan gol razlike, ali nijesu uspjeli da izbjegnu poraz.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Gudjor Sigurdson, koji se šest puta upisao u strijelce, a isto toliko postigao je i njegov saigrač Orn Halgrimson. Sjajan je bio i islandski golman Pol Gustavson, koji je imao 13 odbrana.
U sastavu Makedonije najefikasniji bio je Lazarov sa sedam pogodaka, a mrežu rivala po pet puta su zatresli Goce Georgievski i Dejan Manaskov.

Španija će u srijedu u posljednjem kolu igrati protiv Makedonije, Island očekuje duel sa Dancima, dok će Mađarska igrati protiv Austrije. 

Tabela Grupe 1, druge faze EP u Danskoj:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније