Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

01. 02. 2014. 20:08   >>  20:26 6

VELIKI BOD

"Plave" ispustile pobjedu u Mađarskoj

Budućnost je nakon velike drame i mnogo preokreta remizirala sa aktuelnim prvakom Evrope Đerom u Mađarskoj 23:23 u prvom meču Glavne runde Lige šampiona. "Plave" su vodile 23:22 na 40 sekundi prije kraja, a potom imale i napad za pobjedu, ali su se Mađarice odbranile. Bod Đeru donijela je Amorim.

Sve do 11. minuta se igralo gol za gol, da bi Bulatović u svom stilu sa devet metara, donijela dva razlike Đeru 5:3. Ali, od tog trenutka Budućnost je počela da igra kako zna. Dalbi je sa dva uzastopna gola vratila stvari u egal 5:5.

Potom se razigrala Cvijić koja je nakon kontre, prvi put donijela dva gola prednosti Podgoričankama.  Odbrana je u tim trenucima bila odlična, pa Đer nije pronašao put do mreže ni sa dvije igračice više.

Sjajno poluvrijeme izabranice Dragana Adžića su krunisale u posljednjih pet minuta. Petrović sa dva gola i Cvijić sa zvukom sirene donijele su plus četiri na poluvremenu 13:9.

Đer je već nakon pet minuta igre u nastavku prepolovio zaostatak (14:12), Mađarice su golom prišle na minus 1, golom Kaće Bulatović, a prethodno je poništen gol Radmile Petrović.

Ali, "plave" se nijesu dale, pa je Neagu vratla sigurnih tri razlike 17:14 i to sa igračicom manje. Zatim je uslijedio pad u igri naši šampionki, što je Đer iskoristio i Kovačic i Bodi stigao do izjednačenja, a potom novim golom Kaće Bulatović i poveo 19:18. Prije toga je poništen gol Milene Knežević, a sudije u par navrata nijesu sankcionisale grube prekršaje igračica mađaraskog tima.

Budućnost se međutim, nije predavala. Mehmedović je izjednačila, a Petrović iz kontre vratila vođstvo našem timu 20:19. Zatim je isključena Loke, ali je Amorim pogodila za novo izjednačenje 20:20.

Cvijić i Mehemdović su donijeli plus dva, ali se prvak Evrope još jednom preko fantastične Amorim vratio 22:22. Kada je Bizdra na 40 sekudni prije kraja pogodila Budućnost je bila na korak od pobjede, ali Amorim nije dozvolila da Đer pognute glave napusti parket. Još jednom je bila precizna, a Budućnost za 20.ak sekundi nije uspjela da organizuje ozbiljniji napad.

Ipak i ovaj bod je zlata vrijedan, pogotovo kada se zna da je Đer u prvoj fazi imao svih šest pobjeda i jedan je od glavnih kandidata da se i ove sezone popne na krov Evrope.

Kod Budućnosti najefikasnija je bila Dragan Cvijić sa šest, pet golova postigla je Radmila Petrović, a po četiri Kristina Neagu i Majda Mehmedović. Klara Voltering je bila sjajna takođe i skupila je 25 odbrana.

U mađarskom timu Eduarda Amorim je postigla šest, dok su se po tri puta u listu strijelaca upisale
Hajdi Loke, Anita Gorbic, Aniko Kovačic i Katarina Bulatović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније