Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

09. 02. 2014. 20:36 >> 21:04
4

UBJEDLJIVA POBJEDA BUDUĆNOSTI

"Plave" deklasirale Krim

Rukometašice Budućnosti ostvarile su ubjedljivu pobjedu protiv Krima 30:15 (13:6) u utakmici drugog kola glavne runde Lige šampiona. ”Plave” su održale lekciju rukometa slovenačkom šampionu, dominirale su tokom svih 60 minuta i prvom pobjedom u glavnoj rundi nakon velikog boda osvojen na gostovanju Đeru u prvom kolu, napravile su veliki korak ka ostvarenju cilja i plasmanu na finalni turnir koji će biti odigran u Budimpešti.

Nakon velikog boda osvojen na gostovanju aktuelnom šampionu Evrope – Đeru,rukometašice Budućnosti demonstrirale su silu u drugom kolu glavne runde Lige šampiona –”plave” su deklasirale Krim 30:15 (13:6) i prvom pobjedom u ovoj fazi takmičenja, napravile veliki korak ka plasmanu na finalni turnir u Budimpešti.

Izabranice Dragana Adžića dominirale su od starta meča, odigrale su sjajan meč i u odbrani i u napadu, pa su zasluženo došle do ubjedljive pobjede protiv tima koji je na startu glavne runde ubjedljivo slavilo protiv norveškog Larvika.

”Plave” su u 9. minutu vodile 3:0, a kakvu je odbranu postavio Dragan Adžić najbolje govori podatak da je Krim prvi put zatresao mrežu Klare Voltering u 11. minutu kada je pogodilaManea.

Budućnost je nastavila u sjajnom ritmu i u narednim minutima, razlika je rasla iz minuta u minut, pa je u 23. minutu na semaforu pisalo 11:3, nakon što je Bizdra postigla svoj prvi gol na meču.

Na poluvremenu je bilo 13:6 pa je već nakon prvih 30 minuta bilo jasno da će Budućnost u prepunoj ”Morači” ostvariti ubjedljivu pobjedu protiv najboljeg slovenačkog tima.

Neagu i Bizdra su na početku drugog poluvremena postigle po dva gola, a Pavićević je u 35. minutu pogodila za 18:6.

Krim je prvi gol u nastavku postigao nakon pet minuta igre (18:7), a do kraja meča jedina dilema bila je razlika sa kojom će Klara Voltering i saigračice doći do pobjede.

Najveću prednost naša ekipa imala je u 56. mintuu kada je Bizdra pogodila za 28:11.

U prvom meču drugog kola u grupi II, Đer je u petak u gostima savladao Larvik 29:23. Budućnost je nakon dva kola lider grupe sa tri boda, koliko ima i Đer sa slabijom gol razlikom, Krim ima dva, a Larvik je bez bodova.

Izabranice Dragana Ažića u narednom kolu, 16. februara dočekuju norveški Larvik, a Đer je domaćin ekipi Krima.

Miloš Pavićević

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније