Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

10. 03. 2014. 20:07 >> 23:23
16

POKRENUT POSTUPAK

Milena Knežević se izvinila Aniti Gorbic

Rukometašica Budućnosti Milena Knežević javno se izvinila Aniti Gorbic zbog sinoćneg incidenta na utakmici Lige šampiona između Budućnosti i Đera, kada je udarila glavom. Čelnici Đera podnijeli su žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF), a oni su od Suda EHF tražili da pokrene disciplinski postupak protiv Knežević zbog ,,nesportskog ponašanja koje ugrožava fizički integritet protivnika“, piše na sajtu ove federacije.

Nakon ispitivanja tužbe i dokumenata koje je poslao EHF, predsjednik Suda EHF potvrdio je prihvatljivost zahtjeva EHF prema zakonskim propisima, piše na sajtu EHF.

Obje igračice i klub pozvani su da Sudu EHF do srijede, 12. marta, daju izjave povodom tužbe i pruže sve informacije koje smatraju značajnim za ovaj postupak.

Povodom nepromišljenog postupka, udarnja protivničke igračice u glavu, oglasila se i Milena Knežević.

"Draga Anita, koristim se prilikom da se izvinim tebi lično, svom klubu koji volim i poštujem iznad svega, kao i cjelokupnoj javnosti, zbog nesportskog postupka koji sam sinoć napravila", napisala je Knežević.

"Nažalost, moj postupak nije povrijedio samo mene, već i mnoge ljude koje duboko poštujem, uključujući tebe. Svjesna sam da za ono što sam uradila ne postoji opravdanje, ali želim da te zamolim da prihvatiš moje iskreno izvinjenje i doživiš ga kao znak iskrenog kajanja. Ovaj postupak ne pokazuje moje pravo lice i uradiću sve što je u mojoj moći da ne dopustim da me on definiše i poništi sve ono što sam uradila za sport", navela je Knežević u izvinjenju.

Naglasila je da je svjesna da će to zahtijevati puno truda i napornog rada, ali i da je spremna da prihvati izazov, što je, kako kaže, uradila mnogo puta do sada.

"Nadam se da ću iz ovoga izaći jača i da ću pokazati svima da je prava Milena Knežević sportistkinja koja iskreno poštuje fer igru i živi za ovaj predivni sport", zaključila je Knežević.

Milenu Knežević čeka kazna kluba, a u Budućnosti se nadaju da suspenzija EHF-a neće biti duža od jednog meča, kazala je, za Prvu TV, sportska direktorka Budućnosti Bojana Popović.

"Mislim da je Milena napravila nepromišljen potez. Napravila je štetu i sebi i klubu, mlada je i moraće sad sama da se izbori sa svim tim stvarima i osudama sa svih strana. Što se tiče neke kazne, mi ćemo naravno kao klub kazniti na neki način, još nije odlučeno kako. Što se tiče odluke EHF, svi ćemo morati da sačekamo. Bilo bi nam žao da ona propusti F4. Prvo bi ona sama izgubila, a onda i klub. Mi se nadamo da do toga neće doći. Treba da bude kažnjena kako bi iz ovoga nešto naučila, ali se nadamo da će ta kazna biti nešto blaža od EHF-a“, kazala je Popović.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније