Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

19. 09. 2014. 23:02 >> 23:04

PROŠIREN TURNIR

EHF: Od 2020. EP sa 24 selekcije

Na Kongresu Evropske rukometne federacije (EHF) u Dablinu, danas je jednoglasno donijeta odluka da broj selekcija na šampionatu Evrope za muškarce sa 16 bude povećan na 24.

Iako je prijedlog bio da se broj učesnika na Evropskim prvenstvima uveća od 2022. godine, novi format turnira vidjećemo dvije godine ranije, u Švedskoj, Austriji i Norveškoj, u januaru 2020.

"Rezultat ove promjene biće dodatnih osam reprezentacija na turniru i razvoj rukometa širom tri države", piše na sajtu EHF-a.

To znači da će, umjesto dosadašnjih 47, biti odigrano 65 mečeva za 15 dana trajanja Evropskog prvenstva.

Od 2020. u prvoj fazi šampionata Starog kontinenta biće šest grupa sa po četiri selekcije, a dvije prvoplasirane kvalifikovaće se za drugu fazu turnira, u kojoj će formirati dvije nove grupe sa po šest timova. Po dvije najboje plasirane ekipe iz novoformiranih grupa izboriće borbu za medalje.

Polufinale i finale odigraće se po klasičnom sistemu, finalnog vikenda turnira, od petka do nedjelje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније