Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

13. 10. 2014. 18:15 >> 18:50

NAPRAVITI KORAK KA RIJU

"Crvene" nijesu opterećene odbranom trona

Rukometašice Crne Gore braniće tron na predstojećem Evropskom prvenstvu krajem godine, a selektor Dragan Adžić ističe da na šampionat ne idu da osvoje nešto, već će nastojati da naprave prvi korak ka plasmanu na Olimpijske igre u Riju.

"Crvene" su prošle nedjelje u Podgorici odigrale dva kontrolna meča sa Slovenijom, selekcijom koja neće igrati na prvenstvu Starog kontinenta. U prvom,su poražene, ali ruku na srce, u timu nije bilo povrijeđenih Anđele Bulatović i Jovanke Radičević, selektor je poštedio Radmilu Petrović, Saru Vukčević, Suzanu Lazović, dok je Marija Jovanović igrala samo u prvom poluvremenu.

Ipak, poraz je bio opomena za Adžića.

"Tačno je da smo bili oslabljeni, ali to ne smije biti alibi za poraz i prije svega neangažovanje. To se više ne smije ponavljati i neće se praštati, jer kada odigramo onako kao u četvrtak onda sigurno da ne možemo očekivati da pružamo partije iz 2012.godine. Mi jednostavno ne možemo podcijeniti nijednu selekciju, niti sa manjkom koncentracije i motiva ući u meč. Od tog pristupa mnogo toga zavisi i zato smo i izgubili prvu utakmicu od Slovenije”, kazao je Adžić, prenosi Hanball Montengero.

Samo dva kasnije, crnogorske rukometašice su se revanširale Slovenkama.

"Ponovo nismo bili kompletni pa smo odigrali mnogo bolje protiv selekcije koja je napadački svakako u rangu reprezentacija koje će biti na prvenstvu. Iskreno vjerujem da ćemo u najjačem sastavu dočekati Evropsko prvenstvo, a onda će i čitava priča biti mnogo konkretnija", poručio je selektor.

"Zlatne lavice" će u decembru braniti zlato osvojeno 2012. u Srbiji. Adžić je kazao da nijesu opterećeni odbranom trona, već da će ići utakmicu po utakmicu i da će nastojati da naprave prvi korak ka plasmanu na Olimpijske igre, piše Hanball Montenegro.

"Ne idemo na šampionat da osvajamo nešto, niti smo išli prije dvije godine, već ćemo se samo od početka fokusirati na svakog narednog protivnika i nastojati da napravimo prvi korak ka plasmanu na Olimpijadi u Riju. Ko svojim radom, zalaganjem, odnosom i ambicijama ne bude htio to, onda ni neće biti sa nama", jasan je Adžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније