Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

22. 11. 2014. 12:50   >>  12:47 1

LIGA ŠAMPIONA

Cvijić: Važna utakmica s Podravkom

Utakmica sa Podravkom je jednako važna kao i sve prethodne u grupi, iako nema rezultatski značaj, kazala je pivot Budućnosti Dragana Cvijić.

Rukometašice Budućnosti i Podravke odigraće sjutra u Podgorici utakmicu posljednjeg, šestog kola B grupe Lige šampiona.

Cvijić je kazala da će duel sa Podravkom podgoričkom timu poslužiti da ispravi određene segmente u igri iz meča protiv Vardara u Skoplju.

"Imamo priliku da popravimo mnogo stvari iz posljednjeg meča protiv Vardara, naročito kada je u pitanju odbrana. Pripremamo se za utakmicu kao da je prva u Ligi šampiona. Saradnja u fazi odbrane nije bila na adekvatnom nivou u duelu protiv Vardara u Skoplju i moramo da popravimo to protiv Podravke", rekla je Cvijić na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da Budućnost želi pobjedu i da se nakon uspješno obavljenog posla rukometašice mogu posvetiti reprezentativnim obavezama i pripremama za Evropsko prvenstvo.

Golman Marta Žderić smatra da Podravka neće doći u Podgoricu da se unaprijed preda već da pruži maksimum.

"U ekipi Podravke igrala sam sedam godina. Duel u Podgorici je njihov oproštaj od Lige šampiona, ali sigurno da ne dolaze da se unaprijed predaju. Uradiće sve i pružiti maksimum kako bi se dokazale pred punom dvoranom. Imali smo tešku utakmicu u Koprivnici, ali vjerujem da se to neće ponoviti, da ćemo odigrati na visokom nivou i pobjedom završiti grupnu fazu", rekla je Žderić.

Ona je naglasila da je svaki meč važan i da će njene saigračice uraditi sve da ostvare pobjedu uz dobro izdanje.

"Očekujem punu dvoranu i veliku podršku navijača koji su sjajni ove sezone. Zadovoljna sam svojom formom i činjenicom da imam priliku da treniram sa Klarom Voltering koja je vrhunski golman i najbolji čuvar mreže u Ligi šampiona u posljednje dvije godine. Kada ne ide jednoj od nas, tu je druga da je zamijeni i nadam se da ćemo i u nastavku sezone biti dobar tandem", kazala je Žderić.

Budućnost je prvi međusobni duel u Koprivnici dobila 32:27.

Crnogorski šampion savladao je ove sezone dva puta njemački Tiringer (27:22 i 23:14), a jednom Vardar (23:17), sa kojim je igrao i neriješeno (24:24) u prethodnom kolu.

Podravka je bez pobjede i bodova u dosadašnjem dijelu takmičenja i ranije je izgubila šanse za drugu fazu.

Nedjelni duel u dvorani ”Morača” počeće u 19 sati.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније