Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

22. 12. 2014. 10:10   >>  10:07 10

"LAVICE" PO DOLASKU

Nema žaljenja, medalje nas čekaju

Rukometašice Crne Gore izjavile su da i pored činjenice da na Evropskom prvenstvu nijesu osvojile medalju, nemaju razloga za preveliko žaljenje, jer su, kako su kazale, pružile svoj maksimum.

 

„Lavice“ su iz Budimpešte stigle u Podgoricu sinoć oko ponoći.

Katarina Bulatović je po dolasku na Aerodrom u Golubovcima kazala da su rukometašice tužne jer su željele da osvoje medalju.

„Nijesmo više mogli ovo je bio naš maksimum, borili smo se do kraja. Veliku zahvalnost dugujem navijačima koju su nas pratili čitav turnir. Navijači su nam puno značili, a najviše mi je žao zbog njih što nijesmo donijeli medalju“, rekla je Bulatović.

Kapiten „lavica“, Marija Jovanović, kazala je da je naš tim i ovog puta karakterisala nevjerovatna borbenost.

„Bez obzira na sve, davali smo sve od sebe, i mislim da oni koji znaju rukomet to poštuju“, navela je ona.

Jovanović je kazala da je naš tim bio mnogo svježiji u meču grupne faze protiv Švedske, nego u onom za treće mjesto.

„U meču za bronzu presudila je duža klupa Švedske, ali nam umor nije dozvolio da se brže krećemo i da dajemo golove kad je trebalo“, rekla je ona.

Milena Knežević je navela da ostaje žal što se kući nijesu vratili sa medaljom.

 „Borile smo se, sitnice su nas dijelile od finala i na kraju od bronze. Nećemo previše žaliti, čeka nas još takmičenja“, kazala je Knežević, koja je ocijenila da je Norveška najbolja ekipa na prvenstvu.

Marina Rajčić, koja je odlično branila i u polufinalu i meču za bronzu, uvjerena je da će „lavice“ na narednom takmičenju pokazati mnogo više.

„Fali nam rotacije jer ne može istih sedam igračica da igra 60 minuta na sličnom nivou“, dodala je ona.

Selektor Dragan Adžić rekao je da je ponosan na djevojke zbog njihove borbenosti.

„Rukometašice su primjer za sve – i kako žive i kako rade i kako se ponašaju poslije poraza. Pošto su dale sve od sebe poraz su dobro podnijele. Imali smo osnovni cilj da se  plasiramo na Olimpijske igre i ovim četvrtim mjestom smo napravili veliki korak ka tome“, naveo je on.

Adžić je rekao da će „lavice“ uraditi sve kako bi prošle Island i dogodine se plasirale na Svjetsko prvenstvo u Danskoj.

Komentarišući izjave iz tabora Švedske i Norveške, koje su kritikovale našu odbranu, govoreći da je pregruba, Adžić je kazao da smo mnogim ekipima trn u oku.

„Sigurno je da ćemo smetati mnogima, jer mala Crna Gora sa 30 igračica parira svjetskim velesilama koje u rukomet ulažu milione. Igramo sigurno najbolju odbranu“, naveo je on.

Adžić je najavio da će naredne godine u prvi tim više igrati i sadašnje juniorke, nakon što steknu više iskustva.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније