Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

26. 01. 2015. 21:49   >>  21:44

SP - KATAR

Hrvati protiv Poljske, Slovenci na Francuze

U okviru Svjetskog rukometnog prvenstva u Kataru danas su odigrane preostale četiri utakmice osmine finala, pa su tako poznati su svi parovi četvrtfinalnih susreta u kojima će snage odmjeriti Hrvatska-Poljska, Katar-Njemačka, Danska-Španija i Francuska-Slovenija.

Selekcija Njemačke danas je, rezultatom 23:16, bila bolja od reprezentacije Egipta te se plasirala u četvrtinu finala. Njemački rukometaši su pokazali da su za klasu bolji od izabranika egipatskog selektora i već u prvom poluvremenu stekli prednost od 12:8. Drugo poluvrijeme je potvrdilo terensku nadmoć Njemačke, koja je i u drugom dijelu igre bila bolja (11:8).

Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina prvenstva Katara koji je juče u meču osmine finala bio bolji od Austrije 29:27.

Reprezentacija Poljske je takođe izborila plasman u četvrtinu finala, pobjedom nad Švedskom. Poljaci su slavili rezultatom 24:20, ali nije to bila laka utakmica za njih, što bi se dalo naslutiti po rezultatu. Naime, Šveđani su bili bolji u prvom poluvremenu i na odmor su otišli s prednošću 11:10, da bi Poljaci u drugom poluvremenu zaigrali bolje i stekli prednost za plasman u dalju borbu za medalje.

Protivnik Poljske u četvrtfinalu će biti selekcija Hrvatske koja je juče savladala Brazil rezultatom 26:25.

Francuska je danas odigrala jednu od najboljih svojih utakmica u dosadašnjem toku šampionata i savladala Argentinu s visokih 33:20. Francuzi su već na kraju prvog dijela meča imali prednost 16:6, a u drugom poluvremenu su samo potvrdili nadmoć nad protivnikom iz Južne Amerike.

Francuzi će se u četvrtini finala prvenstva boriti protiv selekcije Slovenije, koja je juče bila bolja od Makedonije (30:28).

I u posljednjem meču osmine finala večeras su igrale skandinavske ekipe Danske i Islanda, a Danci su slavili pobjedu rezultatom 30:25. Danska je na poluvremenu vodila sa 16:10 i nijesu dozvolili Islanđanima da naprave iznenađenje u drugom dijelu igre.

Dance u četvrtfinalu čekaju rukometaši reprezentacije Španije, koji su juče slavili uvjerljivu pobjedu nad Tunisom 28:20.

Svi mečevi četvrtine finala se igraju u srijedu 28. januara, dok su polufinalne utakmice na rasporedu u petak, 30. januara. Meč za treće mjesto i finale prvenstva će se igrati u nedjelju 01. februara.

Debitant Svjetskog prvenstva u Kataru, reprezentacija BiH, će sjutra protiv selekcije Rusije igrati meč za 19. mjesto, pošto su danas savladani od Bjelorusije za plasman na 17. poziciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније