Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

31. 01. 2015. 17:05   >>  17:01 3

SJAJNA ODBRANA

Adžić: Težak meč, važna pobjeda

Trener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da su naše šampionke ostvarile važnu pobjedu u Volgogradu u nastojanju da osvoje što bolju poziciju za četvrtfinale Lige šampiona. Nakon trijumfa protiv Dinamo Sinare (25:18), Adžić je kazao da je meč bio očekivano težak, jer je djevojkama trebalo vremena da se uigraju poslije duge pauze, jer su više od dva mjeseca van takmičarskog ritma.

"Očekivano težak meč i bilo je evidentno da je Dinamo sa velikom željom ušao u meč, dok smo mi bili u grču, što je posljedica neigranja tamičarskih mečeva i duge pauze koju smo imali. Djevojkama je trebalo poluvrijeme da dođu do prepoznatljive igre i u nastvku su odigrale na nivou koji je potreban da bi se savladao kvalitetan protivnik kao što je Dinamo. Napravili smo veliki korak ka dobroj poziciji za četvrtfinale", kazao je Adžić.

Klara Voltering je bila sjajna na golu i jedna od najzaslužnijih za veliku pobjedu u nekadašnjem Staljingradu.

"Dinamo nema određen sistem u napadu, nikada ne znate šta će odigrati. Ima tri veoma dobra beka i znala sam da će nam biti teško da ih ukrotimo, ali smo našle rješenje, iako je prvo poluvrijeme bilo veoma naporno. Razlog moje dobre igre je odlična odbrana, koja mi je dala šansu da zaustavim toliko šuteva. Dobro sam se spremila za ovo gostovanje sa Vlatkom Đonovićem, ali mi nije bilo lako, jer Ruskinje pucaju svuda i morala sam da pokrivam sve uglove", kazala je Voltering.

Krilo Majda Mehmedović kazala je da je igračicama bilo potrebno vrijeme da dođu do prepoznatljive igre, a kada su stigle do prednosti od pet golova na početku nastavka, pitanje pobjednika se više nije postavljalo.

"Bilo je teško na početku kao što smo i očekivale. Bilo je potrebno vrijeme da dođemo do prepoznatljive igre, a kada smo došli do željenog nivoa, više nije bilo problema. Primile smo 18 golova, a mislim da smo mogle da budemo i još bolje u tom segmentu igre. Moramo da budemo veoma zadovoljne poslije ove pobjede, koja je veoma važna i nije bilo lako da se suprotstavimo kvalitetnom timu kao što je Dinamo poslije duge pauze koju smo imale", kazala je Mehmedović.

(tekst i foto: zrkb.me)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније