Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

04. 03. 2015. 10:44 >> 10:38
3

CG ISPRED NORVEŠKE

Hasanić: Vjerujem da sam donijela dobru odluku

Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Dragan Adžić prijatno je iznenadio kada je na spisku “lavica” za EHF nedelju uvrstio Almu Hasanić, golmanku novreškog Larvika.

Hasanić, koja će u maju napuniti 26 godina, rođena je u Bosni i Hercegovini, a kada imala je četiri godine sa porodicom je prebjegla u Norvešku gdje trenutno brani boje norveškog velikana Larvika.

U intervjuu za Handball Montenegro kazala da je srećna što će nositi dres Crne Gore, sa kojom ima velike planove.

"Iskreno, presrećna sam što ću igrati za Crnu Goru. Prijatno sam iznenađena i zaista mi mnogo znači što je jedna takva selekcija zainteresovana za moje usluge i kada su me kontaktirali nije mi bilo teško da se odlučim”, kazala je Alma, kojoj je majka Crnogorka.

Alma je imala priliku da bira između dvije rukometne vele sile – Norveške i Crne Gore.

"Kao juniorska branila sam za reprezentaciju Norveške, takođe sam nastupila i na jednom nezvaničnom meču za seniorsku reprezentaciju, a trebala sam da branim i na proteklom Evropskom prvenstvu, ali sam bila povrijeđena. Sada je bilo na meni da odlučim za koga ću braniti u budućnosti i vjerujem da sam donijela pravu odluku što ću nositi dres Crne Gore", kazala je Hasanić za Handball Montenegro.

Istakla je da ima velike planove sa Crnom Gorom i da će se truditi da da svoj veliki doprinos u ostvarivanju željenih rezultata.

"Želim da sa Crnom Gorom u narednom periodu osvojim dosta medalja. Crna Gora ima odličnu ekipu i vrhunske igračice, u to sam se uvjerila, a nadam se da ću se i brzo uklopiti u sistem. Sonja Barjaktarović i Marina Rajčić su odlične golmanke, pratila sam šta su radile proteklih godina i sigurno da ćemo sve zajedno biti odličan tim golmana. Svi imamo isti cilj i to je najvažnije", kazala je pojačanje "lavica" na poziciji golmana.

Prošle sezone sa Larvikom je igrala protiv Budućnosti sam u “Morači”, a kako je kazala, jedva čeka da onovo osjeti atmosferu u podgioričkoj dvorani.

"Doživjela nešto što nikada neću zaboraviti i što se rijetko viđa na rukometnim terenima. Navijači su bili fenomenalni, atmsofera nevjerovatna, osjećaj je bio da se naježiš. Tada sam sebi kazala da imam veliku želju da ponovo doživim tako nešto u karijeri, tako da je to bio još jedan veliki razlog da prihvatim poziv od Crne Gore", nije krila Alma, u razgovaru za Handball Montenegro.

Zanimljivo je da je karijeru počela na poziciji pivota, ali je uskočila kao prinudno rješenje između stativa kada se golmanka povrijedila.

Na Adžićem spisku za EHF nedjelju (17 - 22. mart) je 17 rukometašica, među kojima su, osim Hasanić, još dvije debitantkinje - srednji bek Lublina, Sonja Premović i pivot Debrecina, Bobana Klikovac.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније