Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

27. 04. 2015. 14:37 >> 17:32

OKUPLJANJE RUKOMETAŠA

Cilj - savladati Izrael oba puta

Rukometaši Crne Gore poslije duže pauze nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Nakon polovičnog učinka, poraza od Srbije u gostima, te velikog trijumfa nad Islandom u Baru, naša selekcija se okreće dvomeču sa Izraelom. Reprezentativci su se okupili sinoć, kada su odradili i prvi trening. Večeras će odraditi još jedan trening, u utorak veče putuje se za Beograd, a u srijedu ujutro pravac Tel Aviv.

"Smatram da smo na pravi način počeli kvalifikacije. Prošlo je pola godine od posljednjih duela sa Srbijom i Islandom. Ti rezultati su opravdali činjenicu da se ušlo u rekonstrukciju tima. Više se ne bih osvrtao na te duele, jer nas čeka izuzetno težak posao sa Izraelcima. Radi se o kvalitetnoj ekipi, koja nas je pobijedila prije dvije godine. Atipična ekipa, koja igra duboku odbranu 3-3. To se za ekipe sa Balkana pokazalo problematično. Uprkos svemu, smatram da potencijal i kvalitet naše ekipe može da odgovori na sve te izazove", smatra direktor muških selekcija Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda.

Za selektora Ljuba Obradovića cilje je jasan – slaviti u oba duela ako želimo da ostanemo u trci za Evropsko prvenstvo.

"Započeli smo ozbiljan posao, po našem zaključku sve teče po planu. Uzeli smo dva velika boda. Oformili smo reprezentaciju koja je sposobna i kadra da izgura ove kvalifikacije. Imamo ozbiljnog rivala, i svi želimo da pobijedimo u obje utakmice, moramo da pobijedimo. Imperativ je pobjeda u Tel Avivu, ali sa psihološkog plana nije lako opteretit ove mlade momke. Ako oćemo na EP moramo da slavimo u četvrtak. Oni moraju da izdrže to opterećenje, kvaliteta ima, volje, želje", kazao je Obradović koji je zajedno sa stručnim štabom detaljnom analizirao narednog rivala.

"Gledali smo ih protiv Srbije, dali su nekoliko lakih golova na brzi centar. Moramo da spriječimo lake golove. Dva puta su stizali minus od pet golova. Brzo koriste svaku nepažnju i svako opuštanje protivnika. Imamo dosta informacija o njima. Da ih rezultatski kontrolišemo na utakmici u Tel Avivu, i kad se momci tamo uvjere kako treba da se igra, mislim da će u Baru biti mnogo lakše. Što se tiče povratka Ševaljevića, njegovo prisustvo i kvalitet će nam monogo značiti."

I kapiten Rade Mijatović vjeruje da ćemo osvojiti jako važne bodove u Tel Avivu.

"Očekuje nas jedna jako nezgodna reprezentacija. Zadavali su nam dosta problema, jer smo već dva puta bili u grupi sa njima. Jednom su nas porazili, a u ostalim mečevima smo ih teško dobijali. Oni i dan danas slave tu pobjedu kao najveću u istoriji njihovog rukometa. Ni jedan protivnik ih nije lako pobijedio u Izraelu.Sigurno neće biti lagana utakmica, i sigurno s enećemo prošetati Tel Avivom. Vjerujem da će ovi momci koji su za pola godine iskusniji, uspjeti da odgovore na sve zadatke. Vjerujem da ćemo uspjeti da osvojimo važne bodove u nastavku kvalifikacija, i da će nam to biti dobra uvertira za mečeve koje imamo za mjesec dana, sa Srbijom i Islandom."

Rade već dva ipo mjeseca nije u trenažnom procesu, ali će biti na raspolaganju selektoru Obradoviću.

"Ja sam tu da pomognem koliko mogu. Fizički nijesam najspremniji. Ali, ukoliko bude potrebno stojim na raspolaganju i daću sve od sebe. Ali, tu su još dva iskusna golmana, koji su u trenažnom procesu, koji igraju jako ozbiljne lige. Ja se iskreno nadam da će oni odraditi taj posao na najbolji mogući način", poručio je Mijatović.

(Analitika)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније