Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

03. 05. 2015. 19:40 >> 19:45

KVALIFIKACIJE ZA EP

BiH napravila korak nazad, Hrvati blizu Poljske

Rukometaši Bosne i Hercegovine doživela je drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i tako otežali sebi put ka još jednom velikom takmičenju.

BiH je na gostovanju u Kaunasu izgubila od Litvanije, rezultatom 15:19 (7:10). Domaći su uspojeli da dođu do iznenađenja i osvoje prve bodove u Grupi 2, u kojoj je Danska već obezbijedila prvo mjesto i učešće na šampionatu Evrope.

"Zmajevi" su bolje ušli u meč, vodili 4:1, ali potom su počeli da promašuju, pa su domaći polako preuzeli kontrolu. Posljednje vođstvo naše komšije su imali u 14. minutu (5:4), a do kraja poluvremana postigli su samo dva gola.

Golman Litvanije Morkunas junak je meča, a odličan posao je odradi i ostatak odbrane, koji je omogućio ubitačne kontre.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Pleta i Stradzas sa po četiri gola, dok je u selekciji BiH Prce meč završio sa pet pogodaka, uz četiri gola Senjamina Burića.

U derbiju Grupe 3, Slovenija je ugostila Švedsku, a taj meč je završen neriješeno 28:28, tako da su Skandinavci zadržali prvo mjesto, sa dva boda više od današnjeg rivala.

Hrvatska se danas u Zagrebu revanširala Norveškoj za poraz u Stavangeru od prije četiri dana. Domaći su slavili sa 31:25, pa sada obje selekcije imaju po šest bodova u Grupi 1 i blizu su plasmana na EURO 2016.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Domagoj Duvnjak i Zlatko Horvat sa po sedam golova, dok je Manuel Štrlek postigao pet. Golmani Mirko Alilović i Ivan Pešić upisali su po šest obrana. Kod Norvežana, najefikasniji su bili Kristijan Bjornesen, Magnus Jondal i Harald Reinkind sa po četiri gola.

U istoj grupi, Holanđani imaju četiri boda nakon današnje pobjede nad selekcijom Turske od 32:21.

Slična situacija nakon 4. kola je i u Grupi 7, u kojoj je Španija savladala Njemačku sa 26:20 i izjednačila se sa njom na tabeli. Austrija je sinoć odradila svoj dio posla protiv slabašne Finske, pa ima 4 boda, dva manje od vodećih.

Makedonci su u grupi 6, očekivano, pretrpjeli novi poraz od šampiona Evrope i svijeta Francuske - 24:35. Makedonija će vizu za Posljku tražiti u duelu sa Češkom pred svojim navijačima, sa koja ima bod više i druga je na tabeli iza stoprocentnih Francuza. U prvom duelu Makedonije i Češke, odigranom u Pragu, bilo je neriješeno - 27:27.

Mađarska je sinoć prva obezbijedila plasman na EP pobjedom na Rusima, a danas je u Grupi 5 važnu pobjedu upisala reprezentacija Portugala. Bez poteškoća, Portugalci su savladali Ukrajinu sa 34:24 i tako zauzeli drugo mjesto na tabeli.

Večeras se igraju još dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija i Island su već počeli svoj duel u Nišu, dok će od 20 sati Crna Gora ugostiti Izrael.

Na šampionat Evrope plasiraće se dvije najbolje ekipe iz sedam kvalifikacionih grupa, kao najbolja trećeplasirana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније