Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

12. 06. 2015. 15:36   >>  15:28 2

KAPISODA PORUČIO

"Lavovi" zaslužuju mjesto na EP

Direktor muških reprezentativnih selekcija Rukometnog saveza Crne Gore, Petar Kapisoda, kazao je u razgovoru za Portal Analitika da su "lavovi" zaslužili svoje mjesto na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se sljedeće godine igra u Poljskoj.

On je dodao i da je publika položila najteži ispit i bila na najvećem nivou na posljednjoj utakmici sa Srbijom (23:23), koju su naši reprezentativci odigrali u srijedu u Baru.

Nedostajalo je malo sreće da prođe posljednji napad i šut Ševaljevića, pa da se naši rukometaši plasiraju direktno na šampionat Starog kontinenta. Ovako, šansu će tražiti u posljednjoj utakmici koju u nedjelju igraju sa selekcijom Islanda. Kapisoda za Portal Analitika pojašnjava da i u slučaju negativnog rezultata "lavovi" imaju šansu da kao najbolja trećeplasirana ekipa prođu na EP - ali ukoliko Bosna ne remizira sa Danskom.

"Kada govorimo o posljednjoj utakmici u Baru, naša želja je, prije svega, bila da pobijedimo Srbiju i mislim da su postojale realne šanse za to. Međutim, razvoj stvari na terenu je bio drugačiji i moglo je da se desi da u onom zadnjem napadu koji je Srbija imala, da zabije gol, pa da dođe u situaciju da nas pobijedi. Tako da, kada sve saberemo i oduzmemo - možda je remi neki realan ishod", - kazao je Kapisoda i dodao:

"Žao mi je zbog tog zadnjeg šuta, jer se cijela priča oko plasmana na Evropsko prvenstvo nekako svela na tu jednu loptu. Ali, u situaciji smo u kakvoj smo. Mi smo našim igrama u prethodnim utakmicama sami sebe doveli u situaciji da nam plasman zavisi od jedne lopte. U septembru, kad je spisak ove nove reprezentacije objavljen, to bi djelovalo kao naučna fanstastika. Međutim, po meni, iz ove perspektive, realno je da idemo na pomenuto takmičenje i smatram da ekipa zaslužuje, i da je kroz ove kvalifikacije zaslužila svoje mjesto na prvenstvu Evrope."

Direktor reprezentacije je naglasio da je publika položila važan ispit i na pravi način podržala naše rukometaše.

"Vrlo bitno je i to što je utakmica sa Srbijom odigrana u jednom prijateljskom, fer-plej ambijentu, gdje je publika položila najteži ispit i bila na najvišem mogućem nivou i ponovo nas vodila do jednog tako kvalitetnog rezultata. Mi smo se potrudili da Srbiji budemo pravi domaćini, onakvi kakvi su oni nama bili u Beogradu i posebno mi je drago zbog toga, i lično smatram da mi imamo najbolju publiku. Nikad ni jedan incident, nikad ni jedan ispad bilo koje vrste - na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj bilo kojoj drugoj osnovi - samo fer navijanje, i nadam se da će i ubuduće publika na takav način bodriti ove mlade momke, a da će oni igrom, angažmanom, rezultatima, to znati da vrate", kazao je Kapisoda i napomenuo:     

"Ono što je meni ostalo kao gorak ukus poslije utakmice je to što sam htio, a i želja je svih nas, da pobjedom zapečatimo naš plasman na prvenstvo Evrope. Jer, ne volim kalkulacije, ni matematiku, nikad nijesam volio da zavisim od drugih rezultata, ali što je tu je. Ne možemo da promijenimo što je bilo i pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo. Ovo je prilika da ovi mladi igrači odigraju još jednu kvalitetnu utakmicu koja će biti iskustvo za njih. I, ponavljam, nadam se povoljnom razvoju situacije, jer smatram da je ova mlada ekipa zaslužila kroz svoj angažman, kroz ove kvalifikacije, da se nađe na tom elitnom evropskom takmičenju."

Bivši rukometaš koji je u svim utakmicama davao maksimum i ostavljao srce na terenu, smatra da bi samo remi Danske i Bosne mogao da nas ostavi bez plasmana na šampionat Evrope.

"Što se tiče razvoja situacije u ostalim grupama pred posljednje kolo, samo remi Bosne u Danskoj nama ne odgovara. Znači, taj bod bi Bosnu odveo na EP. Svi bodovi se računaju, ali samo se najboljem trećem računaju bodovi sa one dvije ekipe koje su na prvom i drugom mjestu. Da razjasnimo to, ponavljam - samo remi Bosne u Danskoj, u posljednjem kolu, nama ne odgovara - svi ostali rezultati idu nam u prilog", kazao je Kapisoda i dodao da u Rejkjaviku neće moći da računa na Mijuškovića i Melića.

"Kad je u pitanju posljednji meč sa Islanđanima, očekivanja su kao i pred svaku drugu utakmicu. Idemo u Rejkjavik da odigramo najbolje što možemo i da probamo da pobijedimo Island ili eventualno da izvučemo bod. Pokazali smo u onom meču koji je odigran 2. novembra da je ova je naša mlada reprezentacija u stanju da igra sa svakim. U toj neizvjesnoj, vrlo teškoj utakmici, mi smo uspjeli da pobjedimo fenomenalnu reprezentaciju Islanda. Ne vidim razlog zašto ne bi bilo moguće i sada, uz određene probleme u ekipi koje smo imali prije nego što je ova utakmica sa Srbijom odigrana. To kažem jer nam se golman Mijušković ozbiljnije razbolio, imao je puno problema, na dan utakmice je otpušten iz bolnice, prima terapiju, sad je dobro. Međutim, on neće putovati sa nama na Island. Melić je oslobođen obaveza zbog nekih porodičnih problema, ostali su prilično zdravi, osim Borozana koji vuče tu povredu lijevog koljena koju je još iziritirao na prethodnoj utakmici. Tako da imamo dovoljan fond igrača da se suprotstavimo Islandu na njihovom terenu i nadam se povoljnom razvoju događaja po nas.     

Ulogu favorita zaslužuju naši protivnici, kao i u prethodnoj utakmici, iz raznih razloga - zbog velikog broja kvalitetnih igrača koje imaju na raspolaganju, velikog broja igrača koji igraju u najboljim evropskim klubovima - relativno su to po godištima starije reprezentacije od nas - tako da to sve njima ide u prilog. Imali smo i mi svoje adute, svoju strategiju, način i taktiku koju smo pogodili svaki put. Nas naši protivnici ni jednog trenutka u ovim kvaifikacijama nijesu iznenadili. Zato, smatram da naša reprezentacija ima još puno potencijala, još puno prostora da se razvija. Ovi igrači će iz godine u godinu, iz ciklusa u ciklus, samo napredovati, tako da te dobre partije i rezultate ja tek očekujem od njih", zaključio je Kapisoda.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније