Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

02. 08. 2015. 14:41   >>  14:31

TITULA DONIJELA NOVU ENERGIJU

Adžić: Bićemo konkurentni i naredne sezone

Budućnost će i naredne sezone biti konkurentna u Ligi šampiona, iako će to takmičenje biti najkvalitetnije u posljednjih pet-šest sezona, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić.

Adžić je, najavljujući start priprema, kazao je da će uspjeh Budućnosti u prošloj sezoni dati djevojkama novu energiju i ubijediti ih da su na pravom putu.

"Vjerujem da možemo da budemo konkurentni i ove sezone. Sigurno je da to što je ekipa ostala na okupu mora da bude plus. Igračice će se još bolje poznavati, to je prednost u Ligi šampiona koja je možda najjača u posljednjih pet-šest sezona”, rekao je Adžić .

On je naglasio da je dosta ekipa koje će biti značajno jače nego prošle sezone.

"Đer će biti vrlo konkurentan i kvalitetan povratkom nekoliko igračica nakon trudnoće i povreda, kao i sa odličnim pojačanjima. Vardar ostaje jedan od favorita, a još šest-sedam ekipa je jače. Larvik će biti jači za oporavljenu Vojtas, Midtjiland je vrlo kvalitetan, a biće i Rostov i Ferencvaroš jaki”, rekao je Adžić.

On očekuje interesantnu, ali i zahtjevnu i izazovnu sezonu, u kojoj će motiv ekipa protiv Budućnosti biti još veći.

Budućnost su, nakon osvajanja Lige šampiona, napustili Klara Voltering, Marina Rajčić, Kamila Dalbi, Jelena Despotović i Željka Nikolić.

Timu su umjesto njih priključene talentovane juniorke Đurđina Malović, Vanesa Agović, Ana Rajković, Đurđina Jauković, Ema Ramusović i Dijana Ujkić, kao i sprska juniorka Jovana Kovačević.

Prva će na teren, krajem septembra, moći Rajkovićeva, koja će uz vršnjakinju Ljubicu Nenezić biti podrška prvoj golmanki Marti Žderić.

"Vjerujem da će Žderić biti na prošlogodišnjem nivou i da ćemo uspjeti da nadoknadimo izostanak Voltering”, zaključio je Adžić.

Podgorički tim će, sjutra nakon ljekarskih pregleda, otputovati na Žabljak, gdje će boraviti do 15. avgusta.

Zvanični evropski prvak učestvovaće na turnirima u Bukureštu (od 20. do 23. avgusta), Skoplju (od 28. avgusta do 1. septembra) i Ljubljani (od 4. d0 6. septembra).

"Najnezgodniji period kada su u Podgorici velike vrućine provešćemo vani. Imaćemo više pripremnih utakmica nego prošle sezone. Trebaće nam mečevi da dobro ukomponujemo ekipu i spremno dočekamo start Lige šampiona", kazao je trener Dragan Adžić.

Nova sezona Lige šampiona počeće 17. oktobra, a protivnik podgoričkom timu u prvom kolu, u dvorani Morača, biće švedski Savehof.

Protivnici u grupi B su još poljski Lublin i rumunski Bukurešt.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније