Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ mozzartsport.com ]

31. 08. 2015. 14:14   >>  14:05

POSLJEDNJI VELIKI OBRAČUN

Počinje US Open

Poslije turneje po Sjevernoj Americi teniseri i teniserke spremni su za posljednji veliki obračun u ovoj godini - US Open. Titulu od prošle godine u muškoj konkurenciji brani Marin Čilić, a mnogi ljubitelji tenisa su tada bili iznenađeni što su tada u finalu koplja ukrstili Hrvat i Kei Nišikori.

Ove godine, sudeći po dva velika turnira (Montreal, Sinsinati) najprije treba očekivati pobjedu trojice favorita - Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Endija Mareja. Montreal je osvojio Marej, Sinsinati je po sedmi put uzeo Federer, a u finalu oba turnira našao se Đoković.

Iako je do sada "samo" jednom slavio u Velikoj jabuci (2011), Đoković je odigrao čak pet finala, što dovoljno govori koliko mu odgovara atmosfera u Kvinsu. Federer igra u nevjerovatnoj formi, a udara kao kada je bio mladić. Marej se oslanja na udarce sa osnovne linije i čeka grešku proivnika. Što se tiče Nadala bilo bi veliko iznenađenje kada bi došao do titule u Njujorku. Ne pruža igre koje su ga ranije krasile, međutim možemo ga očekivati u završnici.

Ne treba zaboraviti ni uvijek motivisane Amerikance poput Džona Iznera i Sema Kverija koji na "svom terenu" uvijek igraju jako motivisano. U vidokrugu svakako treba imati i uvijek nevjerovatnog Stena Vavrinku. Rišar Gaske igra u odličnoj formi pa i od njega treba očekivati solidan rezultat, kao i od neugodnog Davida Gofana, tu je i Miloš Raonić.

U ženskoj konkurenciji su stvari mnogo jednostavnije. Serena Vilijams je neprikosnovena i juriće četvrti gren slem ove sezone. Konce će pokušati da joj pomrse Simona Halep, Petra Kvitova i Ana Ivanović, ali je utisak da joj niko ništa ne može. Marija Šarapova je odustala od takmičenja zbog povrede noge.

Program na US openu tradicionalno počinje u 11.00 (jutarnji) i 17.00 (večernji termin) po lokalnom, odnosno 17.00 i 23.00 po srednjoevropskom vremenu. Slika iz Njujorka biće emitovana u više od 200 zemalja.

ŠAMPIONI OD 2010.

2010. Rafael NADAL

2011. Novak ĐOKOVIĆ

2012. Endi MARI

2013. Rafael NADAL

2014. Marin ČILIĆ

ŠAMPIONKE OD 2010.

2010. Kim KLAJSTERS   

2011. Samanta STOSUR

2012. Serena VILIJAMS

2013. Serena VILIJAMS

2014. Serena VILIJAMS

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније