Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92 ]

02. 09. 2015. 09:07   >>  09:00

US OPEN

Marej izbacio Kirjosa u četiri seta

Endi Marej, treći nosilac, plasirao se u drugo kolo US opena, pošto je na startu pobijedio Australijanca, Nika Kirjosa sa 7:5, 6:3, 4:6, 6:1.

 

U drugoj rundi Škot će se sastati sa Adrijanom Manarinom iz Francuske, koji je u tri seta dobio Ukrajinca Kravčuka.

Derbi prvog kola počeo je u skladu sa željama onih koji su hteli što duži meč – Kirjos je napravio brejk i poveo sa 2:1. Međutim, Australijanac je više brinuo o tome što gledaoci ulaze na stadion i u toku gemova, pa Škot nije morao da uradi ništa posebno kako bi napravio ribrejk.

Uslijedio je nešto mirniji period, a u desetom gemu Kirjos je spasao set loptu lijepo izgrađenim poenom i drop šotom na kraju – 5:5. Međutim, osjećalo se da Marej steže obruč i u 12. gemu dolazi do dvije vezane set lopte – realizovao je drugu vinerom iz riterna (7:5).

Drugi set bio je presudan za konačni ishod susreta – Kirjos je u trećem gemu spasao dvije brejk lopte, a onda je u narednom stvorio 15:40. U oba poena imao je aktivan poen, ali je oba puta promašio forhend.

Marej je sljedeću brejk loptu spasao servis-vinerom, osvojio je taj gem, a onda je napravo i brejk za 4:2. Nije se Kirjos predavao, u narednom gemu imao je četiri brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio – ili bi on pogriješio u brzopletosti ili bi Mari odigrao perfektno.

Na startu trećeg seta Kirjos je ispustio brejk viška, ali elan ga nije napuštao – dočekao je Marejev pad u desetom gemu, napravio brejk bez izgubljenog poena i došao do prvog seta u trećem okršaju sa Škotom (6:4).

Jedino što Kirjos nije smio sebi da dozvoli na početku četvrtog seta jeste veliki pad. Upravo to mu se desilo, poklonio je brejk Mareju, a Endi je ponovo digao nivo igre i do kraja bez ikakvih problena riješio meč u svoju korist.

Marej je meč završio sa 43 vinera i 26 neiznuđenih grešaka, dok je Kirjos inmao 42 direktna poena i 39 grešaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније