Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

12. 09. 2015. 09:41 >> 09:39

FEDERER PORUČIO

Biću spreman za Novaka

Drugi teniser svijeta Rodžer Federer kazao je nakon plasmana u finale US Opena da će biti spreman za duel sa Novakom Đokovićem.

Rodžer Federer pobijedio je Stana Vavrinku u polufinalu US Opena sa 6:4, 6:3, 6:2 i plasirao se u svoje 27. Gren slem finale.

Federer je priznao da na ovogodišnjem US Openu igra najbolji tenis u 2015. i dodao da se nada da će u finalu odigrati još jedan meč na visokom nivou. 

"Veoma sam srećan. Do sada sam odigrao odličan turnir. I u posljednjih šest godina sam davao sve od sebe da se vratim u finale, u nekoliko navrata sam bio blizu. Večeras mi je uspjelo protiv Stana koji je odigrao odličan turnir", rekao je Federer. 

Rival u finalu biće mu Novak Đoković sa kojim je već odigrao pet finala u 2015. 

"On ima izvanrednu godinu, uvijek je veliki ulog kada igramo jedan protiv drugog, posebno u finalu. On može da osvoji treći Gren slem ove godine, a ja prvi poslije određnog vremena. On ima najbolje kretanje na tvrdoj podlozi već neko vrijeme, konstantan je na svim podlogama i to ga čini svjetskim brojem jedan već dugo vremena. Veoma ga je teško pobijediti, plus je i mentalno čvrst. Ne daje vam ništa, ja volim takav izazov i biću spreman za njega", poručio je Federer. 

Drugi teniser svijeta odigrao je još jedan briljantan meč, nije ostavio ni promil šanse sunarodniku i u nedjelju će igrati sedmo finale u Njujorku, a prvo od 2009.

Vavrinka uopšte nije loše igrao, ali protiv maestralnog Federera nije imao šanse. Švajcarski teniser će u borbi za titulu igrati protiv Novaka Đokovića koji je prethodno još ubjedljivije savladao Marina Čilića u prvom polufinalu.

Biće to njihov 42. međusobni duel, a Federer ima pobjedu prednosti (21-20).

Federer je počeo nešto sporije, pa je Vavrinka prvi stigao do brejk lopte u drugom gemu. Ispostavilo se da je to bila i jedina prilika mlađeg Švajcarca, pošto ga je Federer u anstavku meča pregazio.

Napravio je brejk već u trećem gemu i do kraja zadržao prednost, a u drugom i trećem setu bilo mu je još lakše, pošto je u oba seta napravio po dva brejka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније