Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

10. 05. 2013. 18:40 >> 19:26

ATP MADRID

Nadal se provukao do polufinala

David Ferer je bio na putu da pobijedi Rafaela Nadala (dijelila su ga dva poena od trijumfa), ali je Rafa još jednom pokazao koliko je, prije svega mentalno jak i preokretom izborio plasman u polufinale - 4:6, 7:6, 6:0.

Ferer je i pored ne baš sjajne igre na početku došao do brejka, pa je poveo sa 4:1. Nadal je potom podigao nivo igre i vratio brejk (4:3).

Pri rezultatu 5:4 Ferer dolazi do prve set lopte i poenom na mreži završava set – 6:4.

Nadal je mnogo bolje počeo drugi set i napravio je brejk za 2:1. Ferer je napravio ribrejk i nastavio sa ofanzivnom igrom, da bi poslije još jednog izlaska na mrežu došao do novog brejka – 4:2. To je bio uvod u dramatičan finiš drugogo seta, jer je  Nadal preokrenuo na 5:4 i servirao za set, ali je Ferer napravio novi brejk, izjednačio na 5:5, a onda i poveo na 6:5.

U 12 gemu kod rezultata 15:30 imao je zicer na forhendu, ali nije uspio da ga pretvori u poen – Nadal se odbranio, osvojio poen, a ubrzo je i izborio taj brejk.

Rafa je bio bolji u taj-breku, iskoristio je prvu set loptu i izjednačio rezultat u setovima 7:6 (7-3) i 1-1 u setovima.

Na početku trećeg seta Ferer je imao brejk šansu, nije je iskoristio, potom je Nadal je poveo sa 1:0. Već u sljedećem gemu je napravio brejk, a ubrzo je poveo sa 3:0.

Tu je meč bio riješen, Ferer do kraja nije uzeo ni gem, a Nadal je obezbijedio plasman u polufinale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније