Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

17. 05. 2013. 20:27 >> 20:32
1

ATP RIM

Nadal prošao, ispao Đoković

Rafael Nadal se opet mučio, kao i rundu ranije protiv Gulbisa, ali je izvukao meč protiv Davida Ferera, nakon dva sat i 47 minuta velike borbe - 2:1 (6:4, 4:6, 6:2).

Nadal je tek poslije 63 minuta igre dobio prvi set. Bio mu je dovoljan samo jedan brejk za to. Imao je Ferer  tri prilike da napravi brejk, a potom još nekoliko šansi pošto je izgubio svoj servis gem, ali se Nadal izvukao.

U drugom dijelu je Ferer mnogo bolje koristio brejk prilike, napravio dva u nizu i poveo sa 4:0. Ferer je na kraju na servis protivnika stigao do 6:1 i egala u meču.

Nadal se mučio i u odlučuijućem setu. Spasio svoj servis u drugom gemu, a potom napravio dva brejka u nizu. Ferer je od 16 prilika za brejk iskoristio samo tri, što ga je i koštalo poraza od Nadala.

Tomaš Berdih je bio na pragu poraza, jer je poslije izgubljenog prvog seta, gubio sa 2:5 u drugom, ali je na kraju četvrtfinalnog duela sa Novakom Đokovićem stigao do velikog trijumfa od 2:1 (2:6, 7:5, 6:3)

Berdih je već u četvrtom gemu izgubio svoj servis. Novak je iskoristio treću brejk loptu ubrzo poveo i sa 4:1. Najbolji svjetski igrač ponovo je načinio brejk u osmom gemu i stigao do vođstva  (6:2).

Đoković je nastavio sa sjanom igrom do finiša drugog seta, kada se Berdih probudio. Pri rezultatu 3:2 srpski teniser je oduzeo servis protivniku, a pri rezultatu 5:3 i servirao za meč. Umjesto da dokusuri grorgiranog rivala Novak je stao, a Berdih je došao do prve brejk lopte na meču. Smanjio je na 5:4, zatim realizovao svoj servis gem i izjednačio na 5:5.

Đoković se potpuno pogubio, pa je Berdih dobio i četvrti gem u nizu, iskoristivši drugu šansu za brejk u 11. gemu, a onda i izjednačio na 1:1 dobivši set rezultatom 7:5.

Prvi reket svijeta je na startu odlučujućeg seta prekinuo niz Berdiha od pet gemova. Međutim, brzo se Čeh trgnuo, došao do novog brejka i vođstva od 2:1. Potom je odličnim servisima, po čemu je prepoznatljiv, u četvrtom gemu potvrdio brejk i poveo 3:1.

Novak je smanjo na 3:2, zatim u sedmom gemu uzeo svoj servis gem pošto je izgubio samo jedan poen. Ipak, Berdih je odlično servirao, pa Đoković nije mogao da mu uzme servis gem. U osmom, srpski teniser je od 15:40 za Berdiha stigao do izjednačenja, ali je Čeh vrhunski odigrao nekoliko poena i poveo 5:3. Novak nije uspio da uzmo Berdihu servis gem, pa se Čeh poslije dva sata i 20 minuta igre plasirao u polufinale.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније