Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92 ]

06. 05. 2016. 13:10 >> 13:05
10

ĐOKOVIĆ VJERUJE

Mogu da prestignem Federera

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je jedan od velikih ciljeva da nadmaši Rodžera Federera i postane igrač sa najviše Gren slemova u istoriji.

 

Srpski teniser trenutno ima 11 Gren slem trofeja, a ispred njega su Roj Emerson sa 12, Rafael Nadal i Pit Sampras po 14, dok je najuspješniji Federer sa 17.

"Lagao bih ako kažem da ne vjerujem da mogu da nadmašim Federera i Nadala. Stvarno to mislim i ne bih bio iskren ako bih pričao drugačije. Ipak, to bi mogla da mi bude smetnja i gubljenje kocentracije ako bih razmišljao samo o tome", rekao je Đoković za Kadena Kope.

On je dodao da je još uvijek mlad i da ima priliku da osvoji mnogo Gren slem titula do kraja karijere.

"Posljednji veliki izazov mi je da u jednoj sezoni spojim sva četiri Gren slema. To su najteži turniri, igra se na tri dobijena seta, pod velikim pritiskom... Jednom sam bio blizu da osvojim sva četiri, biće teško to ostvariti, ali ne i nemoguće", naveo je Novak.

Đokoviću od Gren slem turnira nedostaje samo titula na Rolan Garosu i pred početak turnira u Parizu kao glavnog favorita vidi Nadala.

"Nadal je na Rolan Garosu izgubio samo dva meča i to dovoljno govori koliki je favorit. Igra u dobroj formi, podigrao je kvalitet u odnosu na posljednje godine, ali pored nas dvojice ima još tenisera koji mogu da osvoje trofej", zaključio je Đoković.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније