Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

19. 05. 2013. 17:50   >>  17:50

ATP RIM

Nadal se poigravao sa Federerom

Rafael Nadal je za nešto više od sat vremena okončao finale protiv očajnog Rodžera Federera i tako odbranio titulu u Rimu - 6:1, 6:3. Špancu je ovo 56. trofej ukupno, a 24. na Masters turnirima. Takođe, na ATP listi će preuzeti četvrto mjesto.

Nadal je već u uvodnim gemovima serijom poena stigao do brejka za 2:1, a ni naredni servis gem Federera nije prošao drugačije.

Švajcarac je na 5:1 digao ruke od prvog seta predao, dok je rimska publika upućivala zvižduke igračima, pošto je očekivala neizvjesniji meč.

Ni drugi set nije donio ništa novo. Nadal je u prvom gemu spasio brejk loptu, a u drugom je oduzeo servis Rodžeru za 2:0. Uslijedila je totolna dominacija ljevaka sa Majorke. U šestom gemu napravio brejk za 5:1, a potom se desio još jedan talas zvižduka ogorčene rimske publike, koja nije došla da gleda igru „mačke i miša“, već vrhunski tenis. Zvižduci su uticali na Rafu da odigra neobično slab gem u kojem je Federer došao do brejka za 5:2, da bi potom odbranio i servis.

Nadal se, međutim, na vrijeme probudio i bez većih problema priveo meč kraju poslije samo jednog sata i 10 minuta igre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније