Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: O.Z.

28. 07. 2016. 12:55 >> 12:42

IZBORIO SE S PRITISKOM

Raonić bez problema na startu Rodžers kupa

Miloš Raonić ubjedljivo je započeo Rodžers kup u Torontu pobjedom nad Jen-Sun Luom – 6:3, 6:3. Sigurni su bili i Bugarin Grigor Dimitrov i Francuz Gael Monfis.

Raonić u svom prvom meču nakon finala Vimbldona nije imao problema i upisao je pobjedu pred domaćom publikom nakon dvije godine pošto je prošle godine u Torontu eliminisan u prvom kolu od Felisijana Lopeza.

Sedmi teniser svijeta je do trijumfa došao za sat i šest minuta. Odservirao je osam asova i osvojio 80 odsto poena na prvi servis.

"Započeo sam turnir na pravi način. Nadam se da ću u nastavku biti još bolji, a znam da ću morati da budem već od sljedećeg meča ako želim da napredujem na ovom turniru. Vjerovatno sam sebi stvorio malo veći pritisak, ali sa se brzo izborio sa njim i odigrao solidno od početka do kraja", rekao je kanadski teniser, kojem je cilj treće uzastopnom finalu na ATP turu, nakon Vimblodna i Kvinsa.

Njegov naredni rival je anonimni domaći adut Džered Donaldson.

Monfis je nastavio da igra u sjajnoj formi nakon što je osvojio trofej u vašingtonu. On je bio blji od drugog kanadskog predstavnika, Vašeka Pospišila sa 7:6, 6:0. Francuz će u osmini finala igrati sa Davidom Gofanom iz Belgije.

Dimitrov je slomio najveće iznenađenje sa starta turnira Denisa Šapovalova sa 6:4, 6:3. Bugarin je je konačno povezao dvije pobjede i bez većih muka izašao na kraj sa 17-godišnjim teniserom koji je na startu šokirao Nika Kirjosa – 6:4, 6:3.

U narednoj rundi čeka ga Hrvat Ivo Karlović.

Rodžers kup, drugo kolo:

Miloš Raonić – Jen-Hsun Lu 6:3, 6:3
Gael Monfis – Vasek Pospišil 7:6(6), 6:0
Grigor Dimitrov – Denis Šapovalov 6:4, 6:3

Ranije:

Džon Izner – Rajan Herison 6:7(3), 7:6(4), 4:6
Denis Novikov – Kei Nišikori 4:6, 5:7
Lukas Puj – Radživ Ram 4:6, 6:7(5)
Peter Polanski – Radek Štepanek 6:7(5), 4:6
Stiven Diez – Bernard Tomić 3:6, 6:7(4)
Novak Đoković – Žil Miler 7:5, 7:6(3)
Sem Kveri – David Gofan 4:6, 1:2 predaja
Dominik Tim – Kevin Anderson 1:4 predaja
Marin Čilić – Ivo Karlović 4:6, 6:7(3)
Džered Donaldson – Fabio Fonjini 6:3, 3:6, 6:3
Džek Sok – Donald Jang 6:4, 6:3

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније