Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

26. 05. 2013. 22:18 >> 22:18

ROLAN GAROS

Venus ispala, Serena prošla

Iznenađenje dana na Rolan Garosu priredila je poljska teniserka Ursula Radvanjska, koja je pobijedila Venus Vilijams sa 7:6 , 6:7, 6:4.

 Iako se starija od sestara Vilijams već duže muči sa formom i povredama, trijumf Poljakinje  predstavlja iznenađenje.

Venus je više puta bila na ivici poraza, nekako se izvlačila, ali mlađa Radvanjska nije popuštal i na kraju je izvojevala velkiu pobjedu.

U taj brejku drugog seta Poljakinja je vodila sa 4:0 i činilo se da će već tada završiti meč, ali je Vilijamsova vezala sedam poena i izjednačila u setovima.

Amerikanka se u toj seriji istrošila, pa je Ursula pruzela inicijativu i povela sa velikih  5:1.

Međutim,  Vilijamsova nije željela tako lako da se preda, vezala je tri gema, ali Poljakinja je ostala smirena i uspjela je da okonča meč poslije tri časa i 19 minuta igre.

“I dalje drhtim. Razgovarala sam sa sestrom (Agnješkom) prije meča i pripremila sam pravu taktiku”, rekla je Ursula, koja će se u drugoj rundi sastati sa Dinom Fizenmajer iz SAD.

Sa druge strane, prva teniserka svijeta Serena Vilijams došla je 25. pobjede  u nizu, Ani Tatišvili prepustila je svega jedan gem – 6:0, 6:1. 

"Uvijek sam pomalo nervozna na početku Gren slem turnira, ali sada to nije bio slučaj. Dobro sam igrala, ako budem ono sa treninga uspijevala da ponavljam na terenu, biće sve u redu“, rekla je Serena.

Dvostruka polufinalistkinja na Rolan Garosu Nadja Petrova, eliminisana je već na startu ovogodišnjeg takmičenja u Parizu. Monika Puig iz Portorika je šokirala Ruskinju sa 3:6, 7:5, 6:4 i u narednom kolu će igrati sa boljom iz duela Kiz – Doi.

Njena zemljakinja Anastasija Pavljučenkova, je jedva savladala Andreu Hlavačkovu 4:6, 7:6, 6:4. Čehinja je čak servirala je za meč, ali je Pavljučenkova ipak slavila i prekinula niz loših rezultata na najvećim turnirima. 

Sare Erani, je sjajno startovala pobijedivši nekadašnju najbolju juniorku svijeta Aranču 6:2, 6:1.

Prošlogodišnja vicešampionka sada će igrati sa 18-godišnjom Julijom Putincevom, koja je u dva seta bila bolja od Ajumi Moritu.

Rezultati, 1. kolo:

Aranča Rus - Sara Erani 0:2 (1:6, 2:6)

Petra Cvetkovska - Olga Pučkova 2:0 (6:0, 6:2)

Anastasija Pavljučenkova  - Andrea Hlavačkova 2:1 (4:6, 7:6, 6:4)

Petra Martić - Ana Ivanović 1:2 (1:6, 6:3, 3:6)

Serena Vilijams - Ana Tatišvili 2:0 (6:0, 6:1)

Malori Burdet - Dona Vekić 2:0 (6:3, 6:4)

Ajumi Morita - Julija Puntinceva 0:2 (2:6, 3:6)

Nađa Petrova - Monika Piug 1:2 (6:3, 5:7, 4:6)

Julija Belgejzimer - Karoline Garsija 0:2 (3:6, 4:6)

Irena Pavlović - Šelbi Rodžers 0:6 (3:6, 4:6)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније