Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: B.V. [ Beta ]

31. 08. 2016. 10:22   >>  10:02

NA JU-ES OPENU

Janko i Del Potro ostvarili prve pobjede od 2013.

Srpski teniser Janko Tipsarević i Argentinac Huan Martin del Potro ostvarili su prve pobjede na Ju-Es openu još od 2013. godine.

 

Tipsarević je sinoć pobijedio domaćeg igrača Sema Kverija sa 7:6, 6:7, 6:3, 6:3 i ostvario prvu pobjedu na nekom grend slem turniru od 2013. godine. Del Potro je pobijedio sunarodnika Dijega Švarcmana sa 6:4, 6:4, 7:6.

Tipsarević i Del Potro su zajedno trenirali na Vimbldonu, a više vremena proveli su pričajući o teškoćama s povredama koje su prevazišli, nego što su udarali lopticu, navodi AP.

Oni su razmijenili priče o operacijama koje su imali, pitajući se da li će njihove povrede ikada biti izliječene.

"Mi smo praktično prekidali jedan drugoga svojim utiscima, o trenucima depresije i tuge, jer nikako nijesmo mogli da vidimo svjetlo na kraju tunela", rekao je Tipsarević.

Srpski teniser je imao dvije operacije na stopalu, dok je Del Potro imao tri operacije ručnog zgloba i razmišljao je da se povuče.

"Prvih šest ili sedam mjeseci pauze nisu bili loši. Nijesam očekivao toliku pauzu, mislio sam da ću propustiti samo Australijan open i da ću se vratiti", rekao je srpski reprezentativac.

Igrači kada su povrijeđeni mogu da rade određene vježbe, ali Tipsarević je četiri mjeseca morao da miruje.

"Čak sam igrao tenis sjedeći na stolici jer nijesam mogao da stojim. Ne želim sada da se žalim i plačem, sada samo pričam kako je bilo", rekao je Tipsarević i dodao da je u vrijeme pauze mrzio tenis i ostale sportove, pošto je bio ljubomoran na sportiste.

"Oni su mogli da trče i rade šta žele, a ja sam samo sjedio u kući i gledao televizijski program", dodao je Tipsarević.

Tipsarević se 2015. godine vratio na teren, ali je vezao sedam poraza na turnirima. Sada je 250. na ATP listi, a učestvuje na turniru pošto je imao zaštićeni renking.

Del Potro, osvajač Ju-Es opena iz 2009. godine, nije igrao dvije i po godine na nekom grend slem turniru, sve do ovogodišnjeg Vimbldona, gdje je izbacio jednog od favorita Švajcarca Stena Vavrinku.

Argentinac je i poslije Londona nastavio sa dobrim igrama, osvojio je srebrnu medalju na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru, a na putu do finala pobijedio je Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

"Još osjećam umor. Najgori dio mog života je prošao. Dobro živim u sadašnjosti i radujem se dobroj budućnosti", rekao je Del Potro.

Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv Španca Pabla Karena Buste, a Del Potro protiv domaćeg takmičara Stiva Džonsona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније