Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

29. 05. 2013. 12:46   >>  12:46

PORUKA ORGANIZATORIMA

Đoković bi krov i reflektore u Parizu

Program Rolan Garosa juče je kasnio zbog kiše, satnice mečeva morale su da budu pomjerene. Novak Đoković je poručio organizatorima da što prije postave krov i reflektore na centralnom terenu, jer bi to omogućilo odigravanje mečeva po kiši i mraku.

"Kao i svi učesnici volio bih da se to dogodi što prije. Kažu da je posao oko projekta krova vrlo zahtjevan i dug i da neće biti prije 2018. Nadam se da će postavljanje reflektora moći da završe do sljedeće godine, ne vidim zašto je to veliki problem. To bi moglo da produži dan i raspored za tri, četiri sata", rekao je Đoković agenciji Beta.

Takmičenje na Rolan Garosu, počeo je pobjedom protiv Belgijanca Davida Gofana. Prvi reket svijeta odigrao posljednji na terenu "Filip Šatrije", iako je bio drugi na programu po prvobitnom planu. To nije prvi put da mu se to dogodilo.

"Igrao sam mnogo puta u takvim uslovima. Teško je jer cio dan izlaziš na teren, hladno je, po mokrom terenu i loiptica loše odskače. Ali, isto je i za tebe i za protivnika, a ja sam se bolje snašao u određenim trenucima", kazao je srpski teniser.

Đoković je dodao da su svjetskom tenisu potrebni mladi i perspektivni igrači, kao što su Gofan, Gvido Pelja, Miloš Raonić, Bernard Tomić.



"To je potrebno tenisu, nijesmo imali igrače koji su uspjeli da se probiju u vrh. Oni posjeduju talenat i kvalitet i određeni potencijal da budu u vrhu. Međutim, današnji vrhunski tenis je mnogo zahtjevan, konkurencija je velika. Morate fizički da budete spremni tokom cijele godine, bez povreda, da biste konkurisali za jedno od mjesta među 10 najboljih svjetskih igrača.

Prvi teniser svijeta kaže da je za mlade igrače sada situacija teža nego u prošlosti i da je za uspjeh potreban kontinuitet.

"Nije jednostavno kao što je bilo nekada, potrebno je mnogo zalaganja i posvećenosti da biste dostigli taj nivo, a jedan i dva turnira na kojima pobijedite neke top igrače i pokažete svoje vrline nijesu dovoljni za svjetski vrh. Kontinuitet je ponekad nepremostiva prepreka za mlade tenisere. Ja sam prolazio kroz sličnu situaciju, a danas je za još dva stepnika teže nego kada sam se ja probijao. Tenisu su potrebna nova lica i mladi igrači. Vidjećemo kako će to ispasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније