Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ B92 ]

12. 09. 2016. 09:37 >> 09:17
14

VAVRINKA ZADOVOLJAN

"Novače, hvala ti, zbog tebe sam ovdje"

Novi šampion US opena Stan Vavrinka zahvalio se Novaku Đokoviću jer je zbog njega postao bolji igrač.

Vavrinka je prvi put u karijeri slavio na Otvorenom prvenstvu SAD u tenisu, pobjedom nad najboljim igračem svijeta sa 6:7 (1-7), 6:4, 7:5, 6:3.

Stan sada ima trofeje sa tri različita Grend slema i nedostaje mu samo pehar sa Vimbldona.

"Ne znam šta se sada dešava u mojoj glavi. Igrali smo skoro četiri sata, ti si veliki šampion Novače, velika ličnost i zbog tebe sam ja ovdje. Čestitke tebi, tvom timu, oni imaju velikog udjela i nadam se da ćemo uskoro igrati nova finala. Hvala ti na tome što si učinio za tenis – pričali smo već o ovome i drago mi je da dijelimo veliku scenu", rekao je Vavrinka.

Švajcarac je istakao da nije očekivao titulu, ali da je ostvario san u Njujorku.

"Ovo je nevjerovatno, nijesam došao sa velikim očekivanjima, ali kada god igram meč, očekujem da pobijedim. Bilo je veoma emotivno, nikada ovdje nijesam trijumfovao i osjećaj je poseban", dodao je Vavrinka.

Potom se zahvalio svim ljudima koji ga, kako kaže, "trpe" i kada nije baš prijatan za saradnju.

"Hvala mom timu, ljudima koji su tu, ali i onima koji nijesu. Hvala što me trpite i omogućavate mi da uspijem u tenisu", zaključio je Vavrinka.

Đoković: Razmišljao sam da li uopšte da dođem na US open

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je prije nekoliko nedjelja razmišljao da li uopšte da dođe na US open.

Đoković nije uspio da odbrani titulu na US openu. Novak je čestitao velikom prijatelju na trećem različitom Grend slem turniru.

"Čestitke Stanu i njegovom timu, ovo je bila potpuno zaslužena pobjeda. Bio si hrabriji u odlučujućim momentima i zaslužio si sve što si postigao", rekao je Đoković na ceremoniji dodjele pehara.

On je u nekoliko navrata naglašavao da je tenis kombinacija fizičkog i mentalnog aspekta, a sada je veću ulogu imao prvonavedeni.

"I jedno i drugo. Na ovom nivou profesionalnog tenisa sve je važno, naročito jer je prošlo sedam mjeseci sezone, pa nijesmo svježi kao na početku. Mogu da kažem u ime obojice da smo uspjeli da odigramo veoma kvalitetan meč. Jednostavno, on je bio bolji, odigrao je jače kada je trebalo i zasluženo slavio", dodao je Đoković.

Takođe, osvrnuo se na brojne zdravstvene probleme koji su ga mučili ovog ljeta.

"Razmišljao sam da li uopšte da dođem na US open. Prije nekoliko nedjelja imao sam problema sa povredama i da mi je pred početak neko ponudio finale, odmah bih privatio", zaključio je Đoković.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније