Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

31. 05. 2013. 20:29 >> 22:10

ROLAN GAROS

Prošli Nadal i Federer, ispao Monfis

Sedmostruki šampion Rolan Garosa Rafael Nadal ponovo se mučio, ponovo je izgubio prvi set, ali je pronašao rješenje za Martina Kližana - 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 u meču drugog kola. Prvi put u karijeri Nadal je izgubio po set u prve dvije runde u Parizu, a u trećem kolu sastaće se sa Fabijom Fonjinijem.

Kližan  je solidno igrao, ali nije morao ništa spektakularno da uradi kako bi došao do vođstva u setovima.

Ipak, Nadal je ostao priobran, zaigrao je mnogo agresivnije početkom drugog seta, ubrzo je bilo 4:0 i Španac je izjednačio u setovima.

U sljedeća dva setaviđen je isti scenario – Nadal je rano pravio brejkove i do kraja je rutinski izlazio na kraj sa već umornim Slovakom.

Rodžer Federer je bez problema savladao Žilijena Benetoa - 6:3, 6:4, 7:5. Rodžer nije potrošio mnogo energije i pobijedio je za 93 minuta igre. Švajcarac će u četvrtoj rundi igrati sa boljim iz duela Žila Simona i Sema Kverija. 

Monfis je razočarao domaću publiku. Nakon što je oduševio na početku turnira pobijedivši Berdih i Gulbisa zaustavio ga je Tomi Robredo. Imao je Francuz 2:0 u setovima i onda po ko zna koji put u karijeri dozvolio protivniku da se vrati u meč što je španski veteran iskoristio da napravi potpuni preokret za ogromnu radost - 2:6, 6:7, 6:2, 7:6, 6:2.

Pomalo neočekivano, učešće na Rolan Garosu je završeno za Miloša Raonića, koga je u tri seta eliminisao Kevin Anderson - 7:5, 7:6, 6:3.

Žil Simon je odigrao pravi maraton u pet setova sa Semom Kverijem. Amerikanac je imao 2:1 u setovima i vođstvo u četvrtom, ali se Simon spasio u taj-brejku i onda sa 6:2 nakon tri sata borbe zakazao megdan sa Federerom.

Među 16 najboljih je otišao i David Ferer koji nije imao milosti prema sunarodniku Felisijanu Lopezu koga je savladao sa 6:1, 7:5 , 6:4.

Tomi Has je u tri seta savladao Džeka Soka. Amerikanac je imao je svoje šanse, u prvom setu propustio je četiri brejk lopte, a takođe, u trećem setu je imao brejk viška, ali je na kraju izgubio.

Has će u sljedećem kolu igrati sa Džonom Iznerom, koji je eliminisao zemljaka Herisona, iako je gubio sa 2:0 u setovima. Jerži Janovič u četiri seta bio je bolji od Robina Hasea i najvjerovatnije će se sastati u trećem kolu sa Stanislasom Vavrinkom.

Rišar Gaske je prepustio samo šest gemova Pšižežnom i sastaće se sa Davidenkom, koji je savladao Istomina u tri seta.

Vavrinka je nastavio meč sa Sebaljosom i sa 3:0 se plasirao u treće kolo. A u osminu finala lako se plasirao i David Ferer, koji je savladao Felisijana Lopesa sa 6:1, 7:5, 6:4.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније