Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: B.V.

20. 11. 2016. 21:02 >> 21:08
40

ĐOKOVIĆ NEMOĆAN

Marej osvojio London i odbranio prvo mjesto

Britanac Endi Marej osvojio je Završni masters u Londonu, pošto je u finalu savladao Novaka Đokovića u dva seta 6:3, 6:4. Marej će tako godinu završiti na prvom mjestu ATP liste. Britancu je ovo prvi trofej u karijeri na završnom turniru, a ukupno deveta titula u sezoni.

Iako je napravio čak dvije duple greške, Marej je osvojio prvi gem, da bi Đoković furioznom igrom, gdje rivalu nije prepustio ni poen poravnao na 1:1.

U šestom gemu, koji je trajao skoro deset minuta, Đoković je spasio dvije brejk lopte i na kraju vratio stvari u egal 3:3.

Ono što je propustio u šestom gemu, Britanac je nadoknadio u osmom - oduzeo je servis rivalu i nakon toga odserivrao za vođstvo u setovima 6:3.

Marej je nastavio sa dobrom igrom na startu drugog seta, realizovao je četvrtu brejk loptu i poveo 1:0. Nakon toga je potvrdio brejk 2:0, da bi Đoković uz dosta muke smanjio na 2:1.

Marej je potom sa dva vezana gema trasirao put ka pobjedi 4:1, ali Đoković nije želio tek tako da se preda. Srpski teniser je vezao je dva gema i smanjio na 4:3, ali nije mogao više od toga.

Doduše, zaprijetio je u 10. gemu, imao je 40:40, ali je Britanac odbio sve nalete, iskoristio treću meč loptu za 6:4, odnosno 2:0 u setovima.

Mareju je ovo bila 24. uzastona pobjeda i zasluženo će godinu završiti kao najbolji teniser svijeta.

Пратите нас на

Коментари40

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније