Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 11. 2016. 22:01   >>  22:49 7

DELBONIS SAVLADAO KARLOVIĆA

Argentina osvojila prvi Dejvis kup

Teniska reprezentacija Argentine osvojila je večeras Dejvis kup, pošto je u finalu pobijedila Hrvatsku sa 3:2, a treći odlučujući poen donio je Federiko Delbonis trijumfom nad Ivom Karlovićem.

Delbonis je pobijedio Karlovića u tri seta, 6:3, 6:4 i 6:2 poslije dva sata i devet minuta igre.

Argentini je ovo prvi trofej u Dejvis kupu, poslije četiri poraza u finalima 1981, 2006, 2008. i 2011. godine.

Delbonis je u prva seta po jednom dolazio do brejka, dok mu je u trećem to dvaput pošlo za rukom, iako je Karlović imao solidnih 60 odsto ubačenog prvog servisa.

Argentinac je meč završio sa 25 vinera i 24 neiznuđene greške, naspram Karlovićevih 13 direktno osvojenih poena i čak 41 neiznuđenu grešku.

Ranije danas Argentina je zahvaljujući Huanu Martinu del Potru ostala u igri za osvajanje "salatare".

Del Potro je do pobjede protiv Čilića došao u pet setova, 6:7 (4), 2:6, 7:5, 6:4 i 6:3 , poslije četiri sata i 55 minuta igre.
Hrvatski teniser imao je vođstvo od 2:0 u setovima, a i u petom odlučujućem setu imao je prednost brejka, ali je Del Potro ipak uspio da preokrene i finale Dejvis kupa odvede u peti meč.

Čilić je imao 45 direktno osvojenih poena, 23 više od Del Potra, ali i 79 neiznuđenih grešaka, čak 31 više od Argentinca.

Hrvatska je u petak povela s 1:0, pošto je Čilić sa 3:2 pobijedio Federika Delbonisa, da bi izjednačenje Argentini donio Del Potro trijumfom od 3:1 nad Ivom Karlovićem.

Čilić i Ivan Dodig su juče u dublu pobijedili Del Potra i Leandra Majera sa 3:0 u setovima, pa je Hrvatska nakon drugog dana imala prednost od 2:1.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније