Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: B.V. [ Sport klub ]

07. 12. 2016. 10:52   >>  10:34 2

BEKER PRIZNAO

Đoković nije trenirao dovoljno

Boris Beker oglasio se povodom završetka saradnje sa Novakom Đokovićem. Slavni Njemac objasnio je da je odluka bila zajednička, ali je konstatovao i da srpski teniser nije trenirao dovoljno u posljednjih šest mjeseci.

 

"Posljednjih šest mjeseci bili su izazovni na nekoliko nivoa. Ruke su nam pomalo bile vezane jer nijesmo mogli da odradimo posao koji smo željeli, on je imao druge prioritete. Novak nije provodio onoliko vremena na terenu za trening koliko bi trebalo i on to zna. Ali onda se postavi pitanje, koja je moja uloga zašto idem u Njujork ili Šangaj sa tobom i to je početak kraja", rekao je Beker za Skaj sports.

Beker i Đoković sarađivali su u prethodne tri godine.

"Došli smo do dogovira da više ne sarađujemo. Bila je to nevherovatna vožnja. Tri godine izuzetnih uspheha. Naravno, bili su tu i neki porazi koje bih želio da izbrišem iz sjećanja, ali da nam je neko ponudio da zajedno osvojimo šest gren slemova, da Novak bude prvi na svijetu i dominantan na turu, ja bih to prihvatio".

Pad u formi Novaka Đokovića počeo je u trećem kolu Vimbldona. Tad je poražen od Sema Kverija. Pojedine analize ukazivale su da su privatni problemi uticali na lošije igre i rezultate.

"Na osnovu onoga što znam, ne mogu da tvrdim da Đoković ima privatnih problema. Srećno je oženjen i ima prelijepog sina. Ipak, biti profesionalni teniser je teško, to je veoma sebična profesija jer sve mora da se vrti oko vas. On je porodičan čovek i njegova porodica ga podržava. Upoznao sam i njegovu suprugu, ona je divna osoba i prava je podrška suprugu. Ali, oni ne provode dovoljno vremena zajedno. Imao sam sličan problem prije 20 godina. To je priroda posla profesionalnog tenisera", objasnio je Beker.

Njemac smatra da je Đoković i dalje najtalentovaniji teniser na svijetu i da će to pokazati u budućnosti.

"Boli ga činjenica da je izgubio prvo mjesto. Znam da ga je poraz od Vavrinke u finalu US opena veoma zabolio. Možda mu je tako nešto i bilo potrebno jer dvije i po godine praktično i nije imao poraze. Ubijeđen sam da će se vratiti na prvo mjesto i ja ću biti vođa njegovih navijača. Vjerujem da ponovo može da bude dominantan, ali mora da se vrati na posao. Da radi onako kao prije i da bude posvećen stvarima koje su ga učinile tako jakim" zaključio je Beker.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније