Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

19. 01. 2017. 10:06 >> 09:57
5

ISTOMIN ZADOVOLJAN

Đoković izgubio od 117. tenisera svijeta

Srpski teniser Novak Đoković neće odbraniti titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je danas u drugom kolu izgubio od 117. tenisera svijeta Uzbekistanca Denisa Istomina poslije pet setova 6:7, 7:5, 6:2, 6:7, 4:6.

 

Šestostruki osvajač Australijan opena izgubio je poslije četiri sata i 54 minuta.

Uzbekistanski teniser Denis Istomin rekao je da je danas ostvario najveću pobjedu u karijeri, nakon što je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu izbacio branioca titule Novaka Đokovića. 

Istomin, 117. teniser svijeta, pobijedio je poslije skoro pet sati šestostrukog osvajača Australijan opena Djokovića sa 7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 6:4.

"Izvinjavam se Novaku... Iznenadio sam sebe prije svega. Zahvalan sam mom timu, mama obavili smo sjajan posao. Mnogo je emocija u mojoj glavi, ne mogu da dođem do pravih riječi, hvala i publici na podršci", rekao je Istomin poslije meča.

 

 "Meč je bio fizički naporan, bilo je veoma teško u prvom setu, ali nekako sam uspio da izdržim sve to, zaista nisam siguran kako. Ovo je svakako najveća pobjeda u mojoj karijeri, mnogo mi znači, konačno sam to mogao da osjetim i vidim da sa njima mogu da igram na istom nivou", naveo je Istomin.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog kada je Istomin napravio brejk i poveo sa 4:3. Đoković je u narednom gemu vratio brejk i izjednačio, a poslije toga obojica su čuvali svoje servise, pa je set riješen u taj-brejku. Đoković je imao dvije set lopte, kod 7:6 i 8:7, ali nije uspio da ih iskoristi pa je Istomin poslije tri vezana poena dobio taj-brejk sa 10:8.

U 11. gemu drugog seta Istomin je servirao za vođstvo od 2:0, ali je Đoković spasio dvije set lopte, napravio brejk i poveo sa 6:5. On je zatim osvojio gem na svoj servis i izjednačio u meču.

Đoković je lakše osvojio treći set, tri puta je oduzeo servis Istominu i poveo sa 2:1. Uzbekistanac je bio bolji na početku četvrtog seta, poveo je sa 4:1, ali je Djoković uspeo da napravi brejk u sedmom gemu, a poslije gema na svoj servis izjednačio je na 4:4. Istomin je zatim osvojio gem na svoj servis, a u narednom nije iskoristio set loptu, pa je Djoković izjednačio na 5:5.

Obojica su poslije toga osvojili po gem na svoj servis pa je set riješen u taj-brejku, koji je Istomin dobio sa 7:5. On je prethodno poveo sa 5:1, ali je Đoković uspio da se primakne na 5:6, nakon čega je Istomin as servisom dobio taj-brejk rezultatom 7:5.

Istomin je u šestom gemu petog seta oduzeo servis drugom igraču svijeta i poslije gema na svoj servis poveo je sa 4:2. On je do kraja sačuvao brejk prednosti i napravio veliko iznenađenje pobijedivši drugog nosioca, aktuelnog šampiona.

On će u trećem kolu igrati protiv Španca Pabla Karena Buste, koji je u tri seta 6:2, 6:4, 6:2 pobedio Britanca Kajla Edmunda.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније