Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

19. 01. 2017. 13:34 >> 13:15
2

UZBEKISTANAC PRESREĆAN

Đoković: Istomin je zasluženo pobijedio

Srpski teniser, Novak Đoković rekao je da ga je Uzbekistanac Denis Istomin danas zasluženo pobijedio u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije.

"Sve čestitke Denisu na sjajnoj igri. Zaslužio je pobjedu. Nema sumnje da je bio bolji u ključnim trenucima. Bio je agresivan, servirao je veoma dobro, precizno. Nijesam mogao mnogo toga da uradim. Naravno da nijesam zadovoljan svojom igrom, ali moram da čestitam mom današnjem protivniku", rekao je Đoković poslije meča.

Đoković je izgubio od Istomina u pet setova poslije skoro pet sati, sa 6:7, 7:5, 6:2, 6:7, 4:6.

"Igrali smo više od četiri i po sata. Ovo je bio jedan od onih dana kada se ne osjećate dobro na terenu, kada nijeste u ritmu, a protivnik dobro osjeća lopticu. To je sport. U trećem setu sam se dobro osjećao, imao sam brejk loptu na početku četvrtog i promašio sam laki forhend. Meč se okrenuo, a možda je u završnici četvrtog seta nešto moglo da se dogodi. Ali, zaista nijesam imao čiste šanse, kad god je trebalo, on je dobro servirao", dodao je Đoković.

Đoković je naveo da nikada ne potcjenjuje protivnika, bez obzira na kom turniru i u kojoj fazi igraju.

"On je igrao sjajno, iznad svog nivoa. Morate zbog toga da mu čestitate. Mnoge stvari su mu se danas poklopile, zaslužio je pobjedu", rekao je Đoković o 117. teniseru svijeta.

Drugi teniser svijeta je prvi put izgubio u drugom kolu nekog grend slema još od 2008. i Vimbldona. Takođe, to je njegov najlošiji rezultat na Australijan openu još od eliminacije u prvom kolu 2006.

"Dobro sam počeo sezonu. Ovo je jedan meč i svako može da izgubi. Ništa nije nemoguće. U glavnom žrijebu je više od 100 igrača, a kvalitet tenisa raste iz godine u godinu. Svi postaju profesionalniji, napreduju. Šta mogu da uradim? Davaću sve od sebe do posljednjeg udarca, ali to danas nije uspjelo", naveo je on.

Dodao je da misli da, iako je bilo naporno, dužina meča nije uticala na obojicu igrača, a na pitanje da je pitanje psihe odlučilo na kraju Đoković je odgovorio: "To su vaši zaključci".

Upitan šta će naučiti iz ovog poraza, Đoković je rekao: "Da spakujem svoje stvari i odem kući".

"Lekcije se uče svakoga dana, ne samo kada izgubite", dodao je šestostruki pobjednik Australijan opena.

Na pitanje kako se osjeća, pošto je poslije poraza od Stena Vavrinke na Vimbldonu rekao da je šokiran, Đoković je rekao da nije želio poraz, ali da mora da se pomiri sa tim.

On je naveo da još ne zna svoj raspored za naredne turnire već da sada želi da ode kući da provede vrijeme sa porodicom.

"Nijesam navikao da gubim na Australijan openu u drugom kolu. Uvijek sam igrao dobro, za 10 godina ovdje sam osvojio šest titula. Ovaj teren je bio dobar prema meni, uživao sam. Naravno da sam razočaran, ali to moram da prihvatim. Denis je danas bio atusajder, ali nije pokazivao nervozu u važnim trenucima. Ima iskustva, možda ne u ovako velikim mečevima, ali sve mu se poklopilo. Ovo je bio pravi trenutak za njega, pravi dan, bio je bolji", rekao je Đoković.

Upitan da li je razočaran što nije osvojio sedmu titilu u Australiji, Đoković je odgovorio: "Nijesam imao priliku", a na dodatno pitanje da li će je iskoristiti sljedeće godine, rekao je: "Vidjećemo".

Istomin: Izvinjavam se Novaku

Uzbekistanski teniser Denis Istomin rekao je da je danas ostvario najveću pobjedu u karijeri, nakon što je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu izbacio branioca titule Novaka Đokovića.

"Izvinjavam se Novaku... Iznenadio sam sebe prije svega. Zahvalan sam mom timu, mama obavili smo sjajan posao. Mnogo je emocija u mojoj glavi, ne mogu da dođem do pravih riječi, hvala i publici na podršci", rekao je Istomin poslije meča.

"Meč je bio fizički naporan, bilo je veoma teško u prvom setu, ali nekako sam uspio da izdržim sve to, zaista nijesam siguran kako. Ovo je svakako najveća pobjeda u mojoj karijeri, mnogo mi znači, konačno sam to mogao da osjetim i vidim da sa njima mogu da igram na istom nivou", naveo je Istomin.

To je bio tek drugi put u posljednjih sedam godina da je Đoković izgubio od tenisera koji nije među 100 najboljih. Prethodno, to se dogodilo na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je ga je pobijedio Argentinac Huan Martin Del Potro, tada 145. igrač svijeta.

Istomin će u trećem kolu igrati protiv Španca Pabla Karena Buste, koji je u tri seta pobijedio Britanca Kajla Emdunda.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније