Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

20. 01. 2017. 14:45 >> 14:24

SLAVILA I KERBER

Pobjede Mareja, Federera, Conge

Prvi teniser svijeta Britanac Endi Marej plasirao se danas, devetu godinu uzastopno, u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedio Amerikanca Sema Kverija poslije tri seta, 6:4, 6:2, 6:4.

Marej je za dva sata pobijedio 32. igrača svijeta Kverija, pet puta mu je oduzeo servis, a Amerikanac je napravio jedan brejk.

Britanac je rekao da je iznenađen eliminacijom šestostrukog šampiona Australijan opena Novaka Đokovića, ali da misli da to ništa neće promijeniti, osim ako se ne plasira u finale, koje je pet puta gubio u Melburnu, a četiri od Đokovića.

"Nije trebalo da igram protiv Novaka danas pa sam se koncentrisao na Sema, da uđem u taj meč čiste glave i sa dobrim planom, da pokušam da odigram dobro. To sam uradio. Naravno, ako dođem do finala, Đokovićeva eliminacija će imati efekta", naveo je Marej.

On je povijerdio lijevi skočni zglob u meču drugog kola, pa je bio oprezan na početku današnjeg.

"Kako je meč odmicao osjećao sam se sve bolje. Do kraja meča sam se dobro kretao i to je veoma pozitivno", rekao je Marej.

Marej će u osmini finala igrati protiv Miše Zvereva iz Njemačke.

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobijedio 10. tenisera svijeta Čeha Tomaša Berdiha poslije tri seta, 6:2, 6:4, 6:4.

Federer, 17. igrač svijeta, četiri puta je oduzeo servis Berdihu, koji nije imao nijednu priliku za brejk.

Četvorostruki osvajač Australijan opena Federer je poslije sat i 30 minuta ostvario šestu uzastopnu pobjedu protiv Berdiha, odnosno 17. u 23 meča.

Federer će u osmini finala igrati protiv Keija Nišikorija iz Japana, koji je ranije danas pobijedio Lukaša Lacka iz Slovačke sa 6:4, 6:4, 6:4.

Branilac titule Andželik Kerber iz Njemačke plasirala se u osminu finala pošto je pobijedila Čehinju Kristinu Pliškovu u dva seta, 6:0, 6:4. Prva teniserka svijeta će igrati protiv Amerikanke Koko Vandevej, koja je do svog prvog plasmana u osminu finala Australijan opena došla pobjedom protiv Kanađanke Eženi Bušar, 6:4, 3:6, 7:5.

Amerikanka Venus Vilijams plasirala se u osminu finala pošto je za manje od sat vremena pobijedila debitantkinju na Australijan openu Kineskinju Dian Jingjing sa 6:1, 6:0.

Vilijams se tako plasirala 10. put u osminu finala Australijan opena od njenog debija 1998. Ona će u osmini finala igrati protiv Mone Bartel iz Njemčke.

Francuz Žo Vilfred Conga plasirao se u četvrto kolo pošto je pobijedio Amerikanca Džeka Soka sa 7:6, 7:5, 6:7, 6:3. Conga, 12. nosilac, će u osmini finala igrati protiv Britanca Danijela Evansa koji je sa 7:5, 7:6, 7:6 izbacio domaćeg tenisera Bernarda Tomića.

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u osminu finala pošto je sa 6:4, 6:4, 6:4 pobijedio Lukaša Lacka iz Slovačke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније