Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: N1, Objavio: I. P. ]

22. 01. 2017. 09:05   >>  08:46 1

ŠOK U MELBURNU

Zverev izbacio Mareja

Njemački teniser Miša Zverev napravio je veliko iznenađenje u osmini finala Australijan opena pošto je sa 3:1 u setovima savladao prvog tenisera svijeta Britanca, Endija Mareja.

 

Zverev je pobijedio poslije tri sata i 33 minuta igre rezultatom 7:5, 5:7, 6:2, 6:4, pa sada u četvrtfinalu čeka boljeg iz meča Kei Nišikori - Rodžer Federer.

Prvi set je obilježilo čak pet brejkova, velika nervoza u igri Endija Mareja i veoma hrabra igra Zvereva, igrača 50. na ATP listi. Britanac je samo jednom igrao protiv 29-godišnjeg Njemca, kome je četvrto kolo ovog Gren slem turnira najveći domet u karijeri. Sastali su se 2015. godine u Minhenu na šljaci, kada je Marej lako pobijedio sa 6:2, 6:2.

Najbolji teniser na svijetu je ipak morao da se pomiri sa gubitkom prvog seta u dosadašnjem toku turnira u Melburnu, pošto je Zverev iskoristio prvu brejk loptu u 11. gemu za vođstvo od 6:5. Njemac je zatim perfektno odservirao naredni gem, ostavivši Britanca bez poena, za 7:5 u prvom dijelu igre.

Drugi set je donio veliku borbu, u kojoj je Zverev ponovo dva puta gubio servis, ali se volešbno vraćao i pri rezultatu 5:4 za Mareja spasao čak četiri set lopte. Međutim, sljedeći servis gem Zverev prelako gubi, pa Mari uzima novi brejk (7:5) i na prvu set loptu izjednačava na 1:1 u setovima.

Ali Mišu Zvereva kao da to nije poremetilo, te je nastavio sa svojim planom, koju bazira na servis volej igri, koju mnogi nazivaju i staromodnom.

Uz česte izlaske na mrežu i sve nervoznijeg Britanca stvorila se odlična prilika da Zverev dođe do nove prednosti i on je nije propustio. Otkako je Mari poveo sa 2:1 u trećem setu Njemac je ušao u seriju dobijenih gemova, te je sa dva brejka, osvojio set sa ubjedljivih 6:2.

Marej više nije ima bilo kakvog vremena za premišljanje, pa je u četvrti set morao da krene na sve ili ništa. Ipak, Zverev nije popuštao, odmah je došao do novog brejka, koji je zatim potvrdio servisom za 2:0 u četvrtom setu.

Nastavilo se sa gemovima u kojima su teniseri čuvali svoje servise, a demoralisani Marej je tek na momente djelovao kao igrač koji bi mogao da pobijedi.

Zverev je nastavio fantastično da se snalazi na terenu, pa je uspio da dođe do 5:3 u četvrtom setu, te je Mari morao da servira za ostanak u meču. Dva puta se igralo na razliku, Njemac je svaki put letio na mrežu, ali je prvi teniser svijeta odličnom defanzivom iščupao ostanak u meču (5:4).

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније