Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

24. 01. 2017. 11:22   >>  10:58

AUSTRALIJAN OPEN

Federer i Vavrinka u polufinalu

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobijedio Mišu Zvereva iz Njemačke. Protivnik u polufinalu biće mu sunarodnik Stanislas Vavrinka, koji je noćas takođe u tri seta savladao Francuza Žo-Vifreda Congu.

Švajcarac je protiv Njemca slavio sa laganih 3:0, po setovima 6:1, 7:5, 6:3.

Zverev nije bio ni blizu izdanja kojim je izbacio prvog nosioca Endija Marija, pa je legendarni Švajcarac lako došao do svog 13 polufinala u Melburnu.

Od starta je krenuo ubjedljivo, dobio je prvih pet gemova i lako je riješio prvi set, a Zverev je nešto bolje zaigrao u nastavku.

U drugom setu je čak stigao i do brejka, ali Federer je brzo uzvratio, a do 2-0 je stigao brejkom u 11. gemu. U trećem setu nije bilo dileme i Švajcarac je došao na dva koraka od 18. Gren slem titule.

Federer će ove godine pokušati da na zalasku karijere osvoji još jednu, ukupno 18. grend slem titulu. Na AO je trijumfovao 2010. posljednji put, a od tada je osvojio samo još jedan trofej, 2012. na Vimbldonu.

Drugi par biće poznat sjutra, kada će se u jednom četvrtfinalu sastati Rafael Nadal i Miloš Raonić, a u drugom David Gofan i Grigor Dimitrov.

Američke teniserke Venus Vilijams i Koko Vandervege prvi su polufinalni par ženskog singla na Otvorenom prvenstvu Australije.

Vandervege je iznenadila sedmu teniserku svijeta Gabrine Mugurusu iz Španije i ubjedljivo pobijedila u četvrtfinalu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:0).

Vilijams je takođe u dva seta (6:4, 7:6) bila bolja od Anastasije Pavljučenkove iz Rusije.

Drugi polufinalni par biće naknadno poznat, a činiće ga pobjednice duela između Karoline Pliškove i Mirjane Lučić-Baroni, odnosno Džoane Konte i Serene Vilijams.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније