Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

20. 03. 2017. 10:15   >>  09:50 1

BAJKOVIT POVRATAK

Federer: Nevjerovatan start sezone

Rodžer Federer obilježio je start sezone, što je malo ko očekivao. Švajcarski teniser je u 37-oj godini osvojio dva najvažnija turnira na početku godine - Australjan Open i Masters u Indijan Velsu.

Kasno sinoć po našem vremenu podigao je trofej u kalifornijskoj pustinji, pošto je u finalu pobijedio sunarodnika Stana Vavrinku u dva seta, 6:4 i 7:5.

Federeru je tako došao do 90 trofeja u karijeri, 25. masters turnira, a petog u Indijan Velsu, prvog od 2012. godine. Rafael Nadal ima tri Mastersa više, a rekorder Novak Đoković pet.

"Ovaj povratak mi zaista mnogo znači. Bio sam tužan što prošle godine nijesam igrao zbog povrede, jer je ovo jedan od mojih omiljenih turnira. Osvojiti titulu je predivan osjećaj. Mnogo mi znači. Čestitam Stanu, ovo je bila odlična nedjelja za njega. Ukoliko nastavi ovako da igra osvojiće mnogo trofeja ove sezone", rekao je Federer poslije meča.

On je dodao da nije mogao da pretpostavi da će imati tako dobar početak sezone, ali da nije u potpunosti iznenađen osvajanjem trofeja u Indijan Velsu.

"Za mene se niz iz snova nastavlja, ovo je samo bajkoviti povratak koji sam započeo u Australiji. Nijesam iznenađen kao kao tada u Australiji, ali opet je i veliko iznenađenje za mene što sam osvojio titulu i pobijedio sve tenisere sa kojima sam igrao. Ne bih mogao da budem srećniji. Ostvario sam nevjerovatan start sezone", rekao je Federer.

"Prošle sezone nijesam osvojio nijednu titulu, nijesam igrao ni u jednom u finalu, osim u Brizbejnu. I ova promjena je dramatična, ali sjajna", dodao je on.

Neobična scena viđena je nakon finala. U emotivnom obraćanju publici nakon meča, Vavrinka je čak i zaplakao, a Federera je njegov nastup po malo nasmijao, i natjerao da se našali sa svojim zemljakom. Naravno, sve u prijateljskoj konotaciji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније