Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

27. 03. 2017. 10:53   >>  11:26

ODIGRAO 1000. MEČ

Nadal od nule do pobjede na jubileju

Španski teniser Rafael Nadal odigrao je sinoć u Majamiju 1000. meč, i došao do 822. pobjede u svojoj 15 godina dugoj karijeri.

Nadal je u trećem kolu mastersa u Majamiju nakon preokreta savladao Filipa Kolšrajbera, rezultatom 0:6, 6:2, 6:3, posle 100 minuta provedenih na terenu.

Nakon što u prvom setu nije uspio da osvoji ni jedan gem protiv sjajnog Njemca, što je bio 14. slučaj u njegovoj karijeri da set izgubi “sa nulom” – Rafa je pronašao svoju igru i za 74 minuta preokrenuo meč u svoju korist.

Sedmi teniser svijeta je drugi nastavak prelomio sa dva brejka, napravljena u šestom i osmom gemu.

U identičnom ritmu nastavio je španski tenser i u trećem setu, oduzevši servis Kolšrajberu u drugom gemu, pa je tako prošao u osminu finala, gdje će igrati protiv Francuza Nikolasa Maua, koji je savladao Argentinca Gvida Pelju sa 6:4, 6:3.

"Radio je sve kako treba, to je sport. Izgubio sam prvi set jer on igrao predobro i to je to. Ipak, meč je dug i pozitivna stvar jeste što sam izdržao pritisak posle teškog prvog seta. Pružio sam otpor na startu drugog, a onda odigrao sjajno do kraja", rekao je Nadal nakon meča.

Najviše mečeva odigao je Džimi Konors (1.535), drugi je Rodžer Federer sa 1.339, treći Ivan Lendl sa 1.310, četvrti Giljermo Viljas sa 1.215, a slijede još Andre Agasi (1.144), Ilija Nastase (1.085), Džon Mekinro (1.075), Stefan Edberg (1.071), David Ferer (1.033) i Brajan Gotfrid (1.004).

“Hiljadu je mnogo mečeva i to je dobra vijest jer znači da imam dugu karijeru. Godinama sam slušao kako ću imati kratku karijeru, tako je to za mene veoma važno. Sjećam se i prvog meča veoma dobro (2003), bilo je to kod kuće na Malorki, prva ATP pobjeda i divan osjećaj. Još sam išao u školu“, kaže 30-godišnji Nadal.

Plasman u četvrto kolo turnira u Majamiju tokom noći izborili su Amerikanci Džek Sok, Džared Donaldson i Donald Jang, Italijan Fabio Fonjini, Argentinac Federiko Delbonis i Japanac Kei Nišikori.

Rezultati sinoćnih mečeva 3. kola turnira u Majamiju:

Rafael Nadal - Filip Kolšajber 0:6, 6:2 i 6:3
Nikola Mau - Gvido Pelja 6:4 i 6:3
Džek Sok - Jirži Veseli 6:3 i 7:6 (0)
Džared Donaldson - Miloš Raonić predaja bez borbe
Fabio Fognjini - Žeremi Šardi 3:6, 6:4 i 6:4
Donald Jang - Benoa Per 7:6 (2) i 6:4
Federiko Delbonis - Jan-Lenard Štruf 7:6 (5) i 6:1
Kei Nišikori - Fernando Verdasko 7:6 (2), 6:7 (5) i 6:1

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније