Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

19. 04. 2017. 18:33 >> 18:07

MONTE KARLO

Nadal se mučio, Marej igrao dva taj-brejka

Britanac Endi Marej i Španac Rafael Nadal plasirali su se danas u osminu finala mastersa u Monte Karlu, ali prve mečeve na šljaci ove sezone prebrodili su teže od očekivanog, posebno Nadal, koji je n terenu ostao više od dva sata.

Prvi teniser svijeta je pobijedio 28. igrača svijeta Žila Milera iz Luksemburga u dva seta, 7:5, 7:5.

Marej je pobijedio za nepuna dva sata, četiri puta je oduzeo servis Mileru koji je napravio dva brejka.

Britanac se u Monte Karlu vratio na teren poslije povrede lakta, zbog koje je propustio turnir u Majamiju i četvrtfinale Dejvis kupa protiv Francuske.

On će u osmini finala igrati protiv 15. nosioca Španca Alberta Ramosa Vinjolasa, koji je danas pobijedio Argentinca Karlosa Berloka sa 6:2, 6:2.

Rafaelu Nadalu, koji brani trofej u Monte Karlu, bilo je potrebno više od dva sata da savlada Britanca Kajla Edmunda, 45. igrača na ATP listi - 6:0, 5:7, 6:3.

Kralj šljake je u prvom setu napravio tri brejka i za nepunih pola sata poveo 1:0, bez izgubljenog brejka.

Španac je drugi set počeo odlično, napravio rani brejk, ali Edmund je nakon togao poečao da se oslobađa pritiska, da bi oduzeo servis Nadalu za 7:5 odveo je meč u treći, odlučujući set.

Na startu odlučujućeg seta nije bilo brejkova. Prvi je napravio Nadal za 3:2, ali odmah je Edmund uzvratio ribrejkom bez igubljenog poena. Međutim, Nadal je bio koncentrisaniji u završnici, pa je d kraja seta napravio još dva brejka i tako riješio meč u svoju korist.

Tri seta igrao je i Švajcarac Sten Vavrinka, koji se plasirao u osminu finala pošto je pobijedio Čeha Jiržija Veselija sa 6:2, 4:6, 6:2. Vavrinka, osvajač mastersa u Monte Karlu iz 2014. godine, će igrati protiv Urugvajca Pabla Kuevasa koji je posle dva seta pobijedio Portugalca Žoaa Sousu.

Peti nosilac Marin Čilić iz Hrvatske plasirao se u osminu finala pošto je pobijedio Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 6:0. On će igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je poslije tri seta pobijedio Tomija Hasa iz Njemačke, 3:6, 6:1, 6:4.

Dalje je prošao i Dominik Tim koji je bio bolji od Holanđanina Roberta Hasea sa 6:3, 6:2. On će igrati protiv Belgijanca Davida Gofina koji je jue savladao Nikolasa Almagra iz Španije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније