Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: S.V. [ Beta ]

05. 05. 2017. 19:56   >>  19:28

POTREBNA NOVA ENERGIJA

Đoković promijenio kompletan stručni štab

Srpski teniser Novak Đoković dogovorio se sa trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizitoterapeutom Miljanom Amanovićem da zaključno sa Masters turnirom u Monte Karlu okončaju višegodišnju saradnju, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju Đokovićevog tima, dogovor o prekidu saradnje je postignut nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana tima.

Zaključeno je da su, uprkos fantastičnoj saradnji u proteklom periodu, trenutno neophodne promjene, nov pristup i nova energija da bi Đoković podigao nivo igre i ostvarivao bolje rezultate na ATP turu.

"Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu, na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svjestan sam da su živjeli za mene i da su sve podređivali mojim uspjesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvijek vjetar u leđa", rekao je Đoković.

"Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osjetili da nam je potrebna promjena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumijevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promijeniti", dodao je srpski teniser.

Đoković je dodao da vjeruje da će promjena doprinijeti njegovim boljim rezultatima.
.
"Želim da nastavim da podižem nivo svoje igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osjećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobjedničku formu", rekao je Đoković.

Srpski teniser je rekao da razmišlja da angažuje "nova lica" u stručnom štabu, ali ne želi da žuri sa odlukom.

"Osjećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvijek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego prije. Veoma sam uvjeren da ću u tome uspjeti, iako je riječ o procesu koji ne može da se desi preko noći. Zato mi je potrebno i vrijeme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou", rekao je Đoković.

"Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine, i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera. Obavijestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želio samo da se svima vama zahvalim na podršci i na razumijevanju", zaključio je Đoković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније