Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

24. 06. 2013. 19:22 >> 20:26
1

IZNENAĐENJE NA VIMBLDONU

Nadal pao u prvom kolu

Već prvog dana Vimbldona čudo - Rafael Nadal napušta turnir nakon što je sa 3:0 poražen od Belgijanca Stiva Darsisa.

Trenutno 135. igrač na ATP listi je pobijedio Nadala sa 3:0 (7:6, 7:6, 6:4), poslije skoro tri sata igre.

Podsjetimo Nadal je prošle godine eliminisan još u drugom kolu Vimbldona, pa ĆE sada izgubiti bodove. Tada je od Rafe bolji bio Lukaš Rosol.

Belgijancu je ovo najveća pobjeda u dosadašnjem toku karijere. Sa druge strane, Nadalu je ovo prvi poraz u prvom kolu nekog Gren slema, prije toga je pobjeđivao 34. puta.

Poslije meča, Nadal nije želio da govori o stanju svog koljena, čestitao je Darisu i rekao da poraz nije tragedija.

Darsis je od samog početka bio skoncentrisan da "naudi" Rafaelu Nadalu, ali niko nije očekivao da će doći do pobjede u tri seta. Odlično je otvorio duel i u prvim gemovima na servis protivnika došao do čak osam brejk prilika. Nije uspio da realizuje nijednu, pa je bilo logično da Nadal to iskoristi.

Međutim, desilo se nešto potpuno suprotno - Belgijanac je stigao do brejka u 11. gemu i servirao za set. Nadal se probudio i vratio brejk pa se otišlo u taj brejk gde se bolje snašao Stiv i poveo sa 1:0. Interesantan podatak je da Rodžer Federer svoj meč dobio za 69 minuta. Da ovakav start meča nije bio iznenađenje pokazuje činjenica da je Darsis u prvom kolu olimpijskog turnira u Londonu savladao Tomaša Berdiha.

Drugi set bio je repriza prvog, nekoliko šansi da uzme Nadalu servis i na kraju je pretrpio brejk. Ponovo je koban za servera bio 11. gem, a Španac je u narednom dobio priliku da izjednači. Nije uspio, pa je ponovo 13. gem odlučivao pobjednika seta. Propustio je Darsis četiri set šanse, ali je uspio nekako da dobije drugi set i tu prelomi meč.

Na startu trećeg seta došao je Belgijanac do prednosti brejka koju je čuvao do kraja i maksimalnim rezultatom stigao do pobjede karijere. Darsis je poslije meča bio u šoku, rekavši da nije ni sanjao da će pobijediti Rafu Nadala.

"Veliki šok. Nijesam očekivao da ću pobijediti. Ovo je bio naš prvi meč na travi, pokušao sam da što prije stignem do poena i u tome sam uspijevao. On je jedan od najboljih igrača, ali sam ja pokušao da igram svoju igru. Ovo je moj dio sezone, u ovom trenutku sam mnogo srećan i ne znam šta da kažem. Ponosan sam na sebe", rekao je Darsis neposredno poslije meča.

Vole Britanci Nadala, ali su ovog puta poslije svakog osvojenog seta sve više davali podršku Stivu Darsisu koji je zaista napravio senzaciju na Vimbldonu.

Guga Kuerten poslednji je osvajač Rolan Garosa koji je ispao u prvom kolu Vimbldona, bilo je to 1997. Rafi je ovo drugi poraz bez dobijenog seta na terenima 'Ol Ingland Klaba', prethodno je maksimalnim rezultatom od njega bio bolji Srišafan prije tačno 10 godina.

 (B92)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније