Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 07. 2017. 23:05 >> 22:37

KAŽNJEN I MEDVEDEV

Tomić kažnjen novčano, "Head" ga napustio

Australijski teniser Bernard Tomić kažnjen je danas novčano zbog nesportskog ponašanja na londonskom Vimbldonu. Zbog njegovog nesportskog ponašanja proizvođač sportske opreme Hed (Head) raskinuo je danas saradnju sa 24-godišnjim teniserom. Takođe, organizatori Gren slema u Londonu kaznili su iz Rusa Danila Medvedeva.

Tomić je kažnjen sa 15.000 dolara, trećinom iznosa od nagrade koju je dobio kao učesnik prvog kola na Vimbldonu, pošto je priznao da je odglumio povredu u meču prvog kola u Londonu. On je tokom meča pozvao fizioterapeuta, ne zbog povrede nego da bi poremetio protivnika, Njemca Mišu Zvereva.

Tomić je u prvom kolu izgubio od Zvereva sa 4:6, 3:6, 4:6, a poslije meča rekao je da mu je bilo "dosadno" na terenu i da ga ne brinu rezultati na Gren slem turnirima.

Mediji su često dovodili u pitanje njegov trud i motivaciju tokom mečeva, a on je rekao da ga ne zanimaju rezultati.

"Uopšte me ne zanima da li ću igrati u četvrtom kolu Ju Es opena ili ću ispasti u prvom kolu. To je za mene isto. Igraću još 10 godina i znam da po završetku karijere neću morati ponovo da radim", rekao je Tomić britanskim medijima.

Proizvođač reketa Hed je putem društvenih mreža saopštio da je završio saradnju sa teniserom iz Australije.

"Izuzetno smo razočarani izjavama jednog od naših sportista Bernarda Tomića. Njegova mišljenja ne odražavaju naš stav prema tenisu, našu strast, profesionalizam i poštovanje tog sporta. Zbog toga smo odlučili da prekinemo saradnju sa Bernardom Tomićem", navodi se u saopštenju.

Tomić nije igrao u četvrtfinalu nekog Gren slem turnira još od 2011, kada je na Vimbldonu izgubio od Novaka Đokovića, koji je tada i osvojio trofej. Tomić je tada kao 18-godišnjak postao najmlađi četvrtfinalista na Vimbldonu, otkako je Boris Beker 1986. godine osvojio titulu.

Najbolji plasman u karijeri mu je 17. mjesto na ATP listi iz 2016. U takmičenje na Vimbldonu ušao je kao 59. teniser svijeta.

Kažnjen i Medvedev zbog bacanja novčića

Osim Tomića, zbog nesportskog ponašanja na londonskom Vimbldonu, novčano je kažnjen i Rus Danil Medvedev.

Ruski teniser kažnjen je sa 14.500 dolara, pošto se, razočaran porazom od Belgijanca Rubena Bemelmansa i nezadovoljan suđenjem, prvo raspravljao, a zatim je bacao novčiće u pravcu sudije Marijane Alveš.

Medvedev je tokom petog seta došao u verbalni sukob sa sudijom Alveš koja mu je oduzela poen, nakon čega je zatražio da bude udaljena sa svog mjesta.

Supervizor turnira je odbio njegov zahtjev, a Medvedev je posle meča uzeo novčanik i bacio nekoliko kovanica prema podnožju stolice Marijane Alves.

Medvedev se poslije meča izvinio i pokajao zbog svog ponašanja.

Rus, koji je eliminisao Stana Vavrinku u 1. kolu, izgubio je od Bemelmansa sa 2:3 u setovima (4:6, 2:6, 6:3, 6:2, 3:6).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније