Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rtcg.me/Beta [ O.Z. ]

15. 07. 2017. 16:32 >> 18:46

SILOVITO DO TITULE

Mugurusa nova šampionka Vimbldona

Španska teniserka Gabrinje Mugurusa osvojila je Vimbldon, pošto je danas u finalu pobijedila Amerikanku Venus Vilijams.

Dvadesetrogodišnja teniserka je pobijedila trinaest godina stariju Amerikanku sa 2:0 u setovima (7:5, 6:0), poslije sat i 18 minuta igre u finalu.

Mugurusa je u polufinalu "pomela" s terena Ribarikovu, a ništa nije bolje prošla ni "velika" Venus Vilijams koja na Gren slem titulu čeka punih devet godina, ali nije uspjela da se sa 37 godina vrati na tron u Vimbldonu.

Španjolka je nakon impresiovnog nastupa u posljednje dvije nedjelje, zablistala i u današnjem meču koji se igrao pod zatvorenim krovom zbog slabe kiše u Londonu, kako se ne bi pomjerio početak meča.

Venus je izgledala sigurnije na startu meča, ali i Mugurusa je u uvodnim gemovima pokazala da Amerikanka mora dati više od sto odsto svojih mogućnosti na terenu kako bi danas slavila.

Ključni momenat, možda i čitavog meča, dogodio se u tijesnom prvom setu, kada je Španjolka pri rezultatu 5:4 za Venus spasila dvije set lopte, a potom vezala tri gema za vođstvo od 1:0.

U drugom setu Vilijams je pala, a Mugurusa se nije zaustavljala. Vezala je još šest gemova za pobjedu i tako postala druga španska teniserka koja je podigla trofej u Ol Ingland Klabu (All England Club), nakon Končite Martinez kojoj je to pošlo za rukom 1994. godine.

Martinez je, inače, trenerica Muguruse.

Bio je ovo peti međusobni okršaj ove dvije teniserke i tek druga pobjeda Muguruse koja je pokazala da je prava u velikim mečevima i da ima pravo da se nada prvom mjestu na WTA listi do kraja sezone, dok je za Venus ovo bilo drugo izgubljeno finale Gran slem turnira ove godine i možda baš US Open bude treća sreća.

"Bilo je teško, znala sam da ću imati najteži meč u finalu. Odrastala sam gledajući Venus kako igra i ona mi je bila velika inspiracija", rekla je Mugurusa poslije meča.

Njoj je to druga Gren slem titula, poslije trijumfa prije dvije godine na Rolan Garosu, a ukupno četvrti WTA trofej u karijeri.

"Bila sam mnogo nervozna, san je bio biti ovdje. Srećna sam što sam iskoristila svoje šanse", kazala je Gabrinje Mugurusa.

Njoj je ovo drugo finale Vimbldona.

"Prije dvije godine izgubila sam od Serene i ona mi je rekla da ću jednog dana slaviti ovdje. I eto me!!, kazala je Mugurusa.

Vilijams je čestitala Mugurusi na trijumfu.

"Znam koliko si naporno radila i ovo ti mnogo znači, svaka čast. Pokušala sam sve, ali zaista mislim da će biti još prilike", rekla je Venus.

Ona je do sada pet puta trijumfovala na Vimbldonu, a ove godine je propustila priliku da sa 37 godina uđe u istoriju kao najstarija pobjednica nekog Gren slem turnira.

Najstarija osvajačica Gren slema je njena sestra Serena, koja je početkom godine na Otvorenom prvenstvu Australije imala 35.

Muško finale, u kojem se sastaju Rodžer Federer i Marin Čilić, igra se sjutra od 15 sati, uz direktan prenos na TVCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније