Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ Objavila R.B. ]

16. 07. 2017. 18:44 >> 18:24

"NASTAVIĆU..."

Federer: Sve je moguće ako vjerujete

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je poslije osvajanja Vimbldona, 19. grend slem trofeja u karijeri, da nakon nekoliko godina bez uspjeha na najprestižnijem turniru na svijetu nije izgubio vjeru da može da ponovo postane šampion.

"Pretpostavljam da je razlog mog uspjeha to što sam vjerovao da mogu da dostignem takve visine, iako nakon prošle godine i poraza u finalima 2014. i 2015. godine nijesam bio 100 odsto siguran u to. Ipak, uvijek sam vjerovao da mogu da ponovo postanem šampion. Nastaviću i poslije ove godine da vjerujem i sanjam. Osjećaj biti šampion ovdje je zaista fantastičan", rekao je Federer poslije finala.

Federer je osvojio osmu titulu na Vimbldonu, prvu poslije 2012. godine, pošto je danas u finalu pobijedio Hrvata Marina Čilića u tri seta, 6:3, 6:1 i 6:4. 

Na konstataciju da je u prethodnom periodu često izostajao sa tura, kako bi se što bolje pripremio za velike turnire, Švajcarac je u šali kazao da bi možda češće trebalo da uzima odmor.

"Svaki put je odlično kad se vratim. Osjećam se izvanredno. Držim ovaj trofej, ne mogu da vjerujm, ovo je prosto magično. Previše je to u ovom trenutku", rekao je emotivni Švajcarac.

Federer je osmi trofej na Vimbldonu, gdje je postao najuspješniji igrač, posvetio porodici.

Hrvat  je u finišu drugog seta imao problem s povredom stopala, pa je nakon tog perioda u suzama zatražio i medicinski tajm-aut zbog bolova.

"Nekada je surovo, ali borio se kako treba. On je heroj. Čestitam ti Marine na izvanrednom turniru. Trebalo bi da budeš ponosan, ovo je posebna prilika, igrati na ovom terenu u finalu. Nekada ne možeš da pružiš maksimum u finalu, jer se ne osjećaš dobro. Nadam se da ćeš se u potpunosti oporaviti i da ćeš ponovo igrati ovako dobro", rekao je Federer.

Čiliću je ovo bilo prvo finale na Vimbldonu, a on je rekao da nije imao namjeru da se preda i pored problema sa stopalom.

"Borio sam se tokom čitave karijere i nikada se nijesam predavao, uvijek sam gledao da dam sve od sebe i to je sve što sam mogao da uradim danas", rekao je Čilić.

On je ocijenio da je ove godine na Vimbldonu igrao najbolji tenis u karijeri.

"Imao sam divan put ovdje na turniru, igrao sam najbolji tenis u životu. Dugujem veliku zahvalnost mom timu, mnogo snage su mi dali. Takođe hvala i mojim navijačima u Hrvatskoj, kojima je sigurno bilo je teško danas. Daću sve od sebe da ponovo budem ovdje", rekao je hrvatski teniser.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније