Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Sport klub; B.V. ]

03. 09. 2017. 10:39 >> 10:10

ŠVAJCARAC PORUČIO

Radujem se potencijalnom duelu s Rafom

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da je zadovoljan napretkom u svojoj igri tokom tri kola US Opena.

Pošto je u prva dva meča, prvi put u karijeri na nekom Gren slemu, odigrao 10 setova, Federer je u trećoj rundi savladao Španca Felisijana Lopesa sa 6:3, 6:3, 7:5

"Lijepo je kada osvojite prva dva seta, za promjenu. Dobro je biti u toj poziciji", prokomentarisao je Švajcarac uz osmijeh i dodao:

"Sve u svemu, osjećao sam se bolje. Imao sam dobru energiju, što je bio moj najveći problem poslije dva meča odigrana u pet setova. Mislio sam da ću biti spor, da ću morati više da guram sebe, da ću se umoriti. Nije se tako desilo, od početka sam bio na visokom nivou. Možda sam se mučio sa servisom... Ali sve je bilo kako treba u važnim momentima. Ovaj duel je sve što mi je trebalo u trećem kolu."

Trenutno treći igrač na planeti ima priliku da zauzme vodeću poziciju na ATP listi po okončanju turnira, a za tako nešto potrebno mu je da savlada Rafaela Nadala. Španac i Švajcarac nikada nijesu igrali jedan protiv drugog na Ju-Es openu, a voljom žrijeba njihov duel projektovan je za polufinale.

"Rafa i ja nijesmo pod pritiskom. Ali kada vidite da je mnogo nosilaca već izgubilo, prirodno je da se usredsrediš na to da se i tebi to ne desi. Postaneš, ne zabrinutiji, već svjesniji da se takve stvari dešavaju. Tokom mnogih godina Rafa i ja smo pokušavali da igramo jedan protiv drugog ovdje, ali nije išlo. Mislim da sam bio poen daleko od tog u duelu protiv Novaka prije neku godinu... Nije moglo bliže jer je on (Nadal) već bio pobijedio u svom meču. Tako da nas je jedan poen razdvojio tada. Ove sedmice ne osjećam pritisak. Novi Gren slem finalista iz donje polovine žrijeba nikada nije bio u toj poziciji, što je uzbudljivo. U gornjoj polovini je ostalo još dobrih igrača koji mogu biti na visokom nivou", ocijenio je Rodžer.

Pred početak poslednjeg Gren slema u sezoni Federer je preskočio Masters u Sinsinatiju zbog povrede leđa, a poslije drugog kola u Njujorku izjavio je da se nije pripremio kako treba.

"Trebalo mi je nekoliko sati na terenu, da se riješim straha da ću povrediti leđa, pogotovo u prvom meču. U drugom je problem bila nedovoljna priprema. Sada je sve kako treba. Vjerujem da se bolje krećem, serviram, fokusiran sam".

Na "Artur Ešu" je Švajcarac odigrao rekordnih 77 mečeva, a pobijedio je u 69, što je takođe nešto što ranije niko nije uspio da ostvari.

"Nikada ne razmišljam o tim brojevima dok još igram. Ali to je lijepo i daje mi samopouzdanje. Srećan sam što imam često prilike da igram na Ešu, odrastao sam tu. Ovdje sam od 1998".

U narednom kolu rival Federeru biće Filip Kolšrajber.

"Znamo se vrlo dobro. Trenirali smo toliko puta, igrali smo zanimljive mečeve. Dobar je igrač, igra sa mnogo topspina, ima lijep jednoručni bekhend, što je nešto što volim da vidim. Izgleda da je u drobroj formi", zaključio je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније