Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 06. 2013. 17:25   >>  17:27

IGRA KAO MLADIĆ

Has: Da se ATP bodovi kupuju...

Njemački veteran Tomi Has pokušaće da zaustavi prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića u osmini finala Vimbldona. Posljednjih nekoliko mjeseci igra vjerovatno najbolji tenis u životu. Has i Đoković su se do sada sastali deset puta. Istina, srpski as ima sedam pobjeda, ali interesantno je da su oba meča koja su odigrali na travi, pripala Hasu.

U Haleu prije nekoliko godina pobijedio ga je u finalu, a 2009. godine ga je eliminisao u četvrtfinalu Vimbldona. Has je tokom karijere imao mnogo problema sa povredama, čak pet operacija.

Da nije bilo toga i njegova karijere bila bi uspješnija, ali ne dozvoljava da mu to bude alibi.

“Iskreno, umoran sam od priča o mojim povredama. Ne želim u tome da tražim izgovor. Za sve morate da se borite, jer ATP bodovi ne mogu da se kupe, da je tako Ernest Gulbis bi bio najbolji – našalio se 35 - godišnji Has.

Has je odigrao svoj meč trećeg kola sa Špancem Felisijanom Lopesom nekoliko sati prije Đokovića, pa nije komentarisao svog narednog protivnika.

„Imam 35 godina i ne mogu ništa da uradim povodom toga. Igram bolje kako mi se kraj karijere bliži. Ali, kada izađete na teren, to uopšte nije važno. Ne dešava mi se da povedem sa 15-0 ili 30-0 zato što imam 35 godina. Sve mora da se zasluži, i gemovi, i setovi i mečevi. Sve je u najboljem redu u ovom trenutku. Igraću dok god mi to moje tijelo dozvoljava, dok mentalno mogu da se izborim sa svim na terenu“.“, naglasio je Has.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније