Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

07. 09. 2017. 09:08   >>  08:39

US OPEN

Del Potro spriječio duel Federera i Nadala

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je rano jutros pobijedio Švajcarca Rodžera Federera 7:5, 3:6, 7:6(8), 6:4.

Del Potro je okončao Federerovu seriju od 18 uzastopnih pobjeda na grend slem turnirima poslije dva sata i 54 minuta borbe na stadionu "Artur Eš".

On je tako spriječio i prvi duel Švajcarca i Rafaela Nadala na US Openu, pa će posljednji grend slem turnir u sezoni i dalje ostati jedini na kojem se veliki rivali nijesu sastali.

Umjesto toga, šampion US Opena iz 2009. godine će na megdan španskom teniseru, dvostrukom osvajaču turnira u Njujorku. Nadal je u četvrfinalu lako pobijedio Rusa Andreja Rubljova u tri seta.

Kada je riječ o samom meču, u prvom setu nije bilo brejkova sve do 11. gema kada je Del Potro iskoristio prvu brejk loptu i potom poveo sa 1:0.

Drugi dio igre pripao je Federeru koji je napravio brejk za 3:1 i bez većih problema održao tu prednost do kraja.

Veća borba vodila se u trećem setu. Del Potro je poveo sa 3:0, Federer je potom uspio da izjednači na 4:4 i odvede set u taj-brejk. Švajcarac je imao prednost na početku taj-brejka, ali je Del Potro kaznio Federerove propuste i dobio taj dio igre sa 10:8.

U četvrtom setu se vodila izjednačena borba sve do petog seta kada je Del Potro napravio odlučujući brejk i sjajnim servisima do kraja meča nije dozvolio Federeru šansu da se vrati u igru.

Del Potro je ovom pobijedom upisao šesti trijumf protiv Federera u 22 međusobna susreta.

"Sve sam dobro uradio. Mislim da sam odigrali sjajan meč i da sam na kraju zaslužio da pobijedim", rekao je Del Potro poslije meča.

I Federer se složio da je Del Potro zaslužio pobjedu i istakao da uopšte nije razmišljao o eventualnom polufinalu protiv Nadala.

"Ja nijesam razmišljao o polufinalu, vi ste. Previše sam se mučio i borio tokom turnira da bih razmišljao tako daleko. Bolji igrač je pobijedio", rekao je Federer.

U drugom polufinalu Otvorenog prvenstva SAD sastaće se Južnoafrikanac Kevin Anderson i Španac Pablo Karenjo Busta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније