Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

03. 07. 2013. 20:28   >>  20:28 5

VIMBLDON

Marej, Janovič, Đoković i Delpo u polufinalu

Drugi nosilac Endi Marej se nakon velikog preokreta plasirao u polufinale Vimbldona, pošto je savladao Fernanda Verdaska sa 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5. Jerži Janovič pobijedio sunarodnika Lukaša Kubota u tri seta - 7:5, 6:4, 6:4. Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je u četvrtfinalu Vimbldona Čeha Tomaša Berdiha sa 7:6 (5), 6:4, 6:3. Novak će u polufinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je uprkos povredi bio bolji od Davida Ferera 6:2, 6:4, 7:6.

Loše je krenuo Endi Marej, Španac Fernando Verdasko iskoristio je prvu i jedinu set loptu za 6:4. Interesantno je da je Marej na 30:40 načinio duplu servis grešku!

Marej je imao na 5:3 za Španca 0:40 ali ne samo da nijednu brejk loptu nije iskoristio već je Verdasko nanizao pet uzastopnih poena za set.

Škot se konačno probudio u trećem setu , napravio je brejk za 3:1, nije dozvolio brejk, naprotiv, vezao je još tri gema i smanjio na 2:1 u setovima (6:1).

U prvoj polovini četvrtog seta Verdasko je bio bliži brejku, ali nijednu nije iskoristio. Konačno, u sedmom gemu Škot je dočekao grešku suparnika za brejk i vođstvo 4:3.

To je bilo presudno u ovom dijelu igre, drugi nosilac je rutinski izborio peti set.

Peti set je prelomljen u 11. Gemu. Škot je na 5:5 došao do prve brejk lopte u odlučujućem setu. Marej je zundio je grešku rivala za duševljenjae na Centralnom terenu.

Bio je to kraj, Marej je u narednom gemu lagano odservirao za prolaz u polufinale.

Janovič je do svog najvećeg uspjeha na gren-slem turnirima došao za dva sata i osam minuta igre. Janovič je u završnici sva tri seta uspio da oduzme servis sunarodniku, što mu je bilo dovoljno za veliku pobjedu i plasman u polufinale.

Zanimljivo je da je ovo Janoviču tek treći turnir u karijeri na travnatoj podlozi.

U duelu Đokovića i Berdiha, prvi set je odlučen u taj-brejku, pošto su teniseri čuvali svoj servis. Đoković i Berdih su razmijenili po mini-brejk na startu odlučujućeg dijela prvog seta. Čeh je poveo  3:2 u taj-brejku, da bi Novak  devetim asom izjednačio prilikom promjene strana.

Igralo se poen za poen, pa je Đoković prvi stigao do set lopte na 6:5. Tada je Berdih morao na drugi servis i potom poslao lopticu u aut, pa je Novak i pored ne baš sjajne partije, osvojio set.

Drugi set bio je čudesan, jer je u šest gemova čak četiri puta viđen brejk. Činilo se da Berdih grabi ka osvajanju seta, pošto je poveo 3:0,  ali se onda prvi reket svijeta razgoropadio i vrlo brzo stigao do izjednačenja - 3:3! Srpski teniser je kod rezultata 5:4, oduzeo servis protivniku i duplirao vođstvo u setovima.

Na početku trećeg seta obojica su sigurno sačuvali servis, a Đoković je šansu dočekao i iskoristio. Pomogao mu je i Čeh, koji je odservirao dvije duple greške – prvu na gem lopti, a drugu na brejk lopti, pa je Novak poveo sa 3:1, odmah zatim i 4:1 i do kraja rutniski priveo set, odnosno meč kraju, 6:3.

Kao da stara povreda nije bila dovoljno problematična, Del Potro je pao tokom treninga i nekoliko minuta trajala je neizvjesnost da li će se meč igrati.

Kada je meč počeo, Ferer je ostao potpuno zbunjen. Delpo je brzo napravio brejk, u finišu prvog seta još jedan i dobio set 6:2.

Sačekao je grešku protivnika i u drugom setu i došao do prve brejk lopte na 4:4, drugu je iskoristio, a zatim dobrim servisom stigao do 6:4.

Treći set nije donio nijednu brejk-šansu. Delpo je poveo 4-1 u taj-brejku, Ferer se vratio, ali je iz prve šanse Argentinac obezbijedio pobjedu i polufinale.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније