Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta; B.V.

01. 12. 2017. 11:18 >> 10:48
3

ŠTEPANEK PORUČIO

Čast što sam u Novakovom timu

Novi trener Novaka Djokovića, Čeh Radek Štepanek, izjavio je da mu je čast što je postao novi član tima srpskog tenisera i istakao da vjeruje da njihov prijateljski odnos može da se preslika i na teren u pozitivnom smislu.

 

"Čast mi je što sam postao novi član Novakovog tima. To je novi izazov za mene, kome se radujem. Vjerujem da ćemo kao tim pomoći Đokoviću da ostvari svoje ciljeve. Dugo godina smo prijatelji i vjerujem da taj naš odnos može da se preslika i na teren u pozitivnom smislu i da ćemo ostvariti rezultate na koje ćemo obojica biti ponosni", rekao je Štepanek.

Štepanek se pridružio trenerskom timu Đokovića za narednu sezonu. On je pojačao stručni štab na čijem je čelu Amerikanac Andre Agasi.

Čeh, koji se nedavno i zvanično oprostio od teniske karijere, počeće da trenira sa Đokovićem narednih dana u Monte Karlu, u sklopu priprema za početak naredne sezone i za predstojeća takmičenja.

"Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu i uvijek me je impresionirao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema ovom sportu. Činjenica da je tek nedavno završio tenisku karijeru, u 37. godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je volio tenis. Riječ je o teniseru s velikim iskustvom i znanjem, a godinama je igrao na visokom nivou. Uzbuđen sam što smo ujedinili snage i jedva čekam da se opet takmičim, s novim timom koji će me podržavati", rekao je Đoković.

Štepanek i Agasi će putovati i trenirati sa Đokovićem u zavisnosti od plana koji budu napravili za 2018. i kalendara takmičenja koje srpski teniser tek treba da potvrdi.

"Andre je predložio da kontaktiram Radeka i sugerisao da nam se pridruži, što je još jedan od razloga zbog kojih sam siguran da će njih dvojica odlično da sarađuju. Nova sezona samo što nije počela, a čeka me dugačak put ka povratku na ono gdje sam stao. Svjesni smo da je potrebno da idem korak po korak, i da nigdje ne žurim. Osjećam se bolje, i jedva čekam opet da zaigram", rekao je Đoković.

Štepanek je postao profesionalni teniser 1996. godine, a istakao se rezultatima u dublu, gdje je tokom karijere osvojio 18 titula, uključujući Australijan open 2012. i Otvoreno prvenstvo SAD 2013.

On je osvojio i Dejvis kup sa Češkom 2012. i 2013, bronzanu medalju u miksu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. U singlu, Štjepanek je osvojio pet ATP titula, a osmo mjesto na ATP listi mu je bio najbolji plasman.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније