Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

15. 12. 2017. 10:20   >>  09:48 1

IZBOR BBC-A

Federer inostrana ličnost godine

Rodžer Federer izabran je za inostranu sportsku ličnost godine u izboru javnog britanskog medijskog servisa BBC.

Švajcarac je rekordni četvrti put dobio ovo prestižno priznanje, nadmašivši legendarnog Muhameda Alija i Juseina Bolta.

Federer je ove godine postao prvi teniser koji je osmi put osvojio Vimbldon, te povećao rekord po broju Grend slem trofeja na 19.

"Izuzetno sam ponosan što me britanska javnost izabrala za inostranu ličnost godine. Nevjerovatna je podrška koju dobijam od gledalaca u Britaniji kad god dođem. Počastvovan sam što se nalazim na listi pored sportskih velikana", rekao je Federer.

Konkurencija su mu bili igrač američkog fudbala Tom Brejdi, plivačica Kejti Ledeki, paraatletičarka Tatjana Mekfaden, atletičarka Sali Person i igrač pikada Majkl van Gerven.

Federer je pobjedom nad Marinom Čilićem u 35. godini postao najstariji igrač u Open eri koji je osvojio Vimbldon. Vratio se ove godine na teniske terene poslije duže pauze zbog povrede i zabilježio 52 pobjede uz svega pet poraza, te osvojio sedam trofeja, od čega su dva Grend slemovi (Australijen open).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније